Powered by CONNECTED

Powered by CONNECTED is de paraplu voor vier verschillende maar samenhangende initiatieven om met name jongeren te interesseren voor een studie en/of carrière in de logistiek.

Powered by CONNECTED gaat om de volgende vier initiatieven:

1. Doelgroepgerichte arbeidsmarktcommunicatie

Stichting Logistiek Platform Amerstreek (Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen) nam eerder al het voortouw tot een moderne en aantrekkelijk website om mensen nú te interesseren voor het werk in de logistiek. Het initiatief is inmiddels onder de naam CONNECTED People opgeschaald naar een regionaal niveau.

2. Loopbaanoriëntatie en bedrijfsbezoeken

In Etten-Leur en Rucphen loopt sinds begin 2019 het project ‘Werk aan onderwijs’. Hierin maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis met de lokale arbeidsmarkt. Vergelijkbare initiatieven zijn ‘Verrassend leerzaam’ in Moerdijk en ‘VMBO-on-stage‘ in Roosendaal. Deze projecten zijn niet specifiek gericht op logistiek, maar door bundeling van energie, het subsidiebudget en extra inspanningen vanuit de logistieke bedrijven van CONNECTED krijgt het geheel nadrukkelijk een logistieke tint.

3. Inzet van serious games en apps

Port of Moerdijk heeft het initiatief genomen voor de app ‘Rondje Logistiek’. Deze app brengt jongeren en leerlingen op een aantrekkelijke manier en letterlijk spelenderwijs in aanraking met de veelzijdigheid en uitdagingen van de logistiek. De app wordt doorontwikkeld met nieuwe games, video’s en extra gebruikersfuncties. Alle content is specifiek en herkenbaar gemaakt voor onze regio.

4.  Young Professionals-netwerk

Young CONNECTED is een platform om jong logistiek talent met elkaar in contact te brengen. Door kennis en ervaring te delen ontstaat een hecht netwerk dat helpt om jong talent in de regio te houden.
Er zijn plannen om de leden van Young CONNECTED gezamenlijk te laten werken aan real life cases van logistieke bedrijven. Ook kunnen zij als logistieke ambassadeurs een inhoudelijke bijdrage leveren aan bovengenoemde initiatieven.

Wil je meer weten over Powered by CONNECTED? Wil je meedoen, of heb je een goed idee? Bel of mail met Stefan van Seters.

< Terug naar Logistiek

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

powered by connected REWIN
screenshot uit de app 'Rondje Logistiek'

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant