Live tests van autonome terminaltrekker in drukke containerterminal

Er zijn grote stappen gemaakt in het OPZuid-project Living Lab Autonoom Transport Zeeland. Eind januari vond de eerste live test plaats met een autonome terminaltrekker. Een mooie vooruitgang!
Living Lab Autonoom Transport Zeeland

Een Terberg YT203EV Drive By Wire terminaltractor, uitgerust met een EasyMile autonoom rijden systeem, is in januari met ondersteuning van Solid Port Solutions getest op de Lineage Logistics (voorheen bekend als Kloosterboer) terminal in Vlissingen. De route werd in de software in kaart gebracht en communicatie kwam tot stand tussen de terminalsystemen en het voertuig.

Deze autonome terminaltrekker is anders dan andere autonome voertuigen: hij rijdt niet via geleiding in de weg, waardoor het gemakkelijk inzetbaar is op diverse locaties. Daarnaast wordt het voertuig ook voorbereid om op de openbare weg te kunnen rijden. Er zijn namelijk twee onderdelen in het project: rijden in mixed traffic terminal operation én in mixed traffic op de openbare weg. De eerste succesvolle tests op de terminal is achter de rug, later in het project wordt getest op de openbare weg van Vlissingen-Oost . Hierbij is aandacht voor het identificeren van verkeersrisico’s, technologieverbetering en veiligheidsmaatregelen

Living Lab Autonoom Transport Zeeland

OPZuid Living Lab Autonoom Transport Zeeland

De test is onderdeel van het OPZuid-project Living Lab Autonoom Transport Zeeland. Binnen het project wordt een open innovatiesysteem ontwikkeld waarin logistieke bedrijven, technologieaanbieders voor autonome voertuigen, wegbeheerders en kennisinstellingen gezamenlijk innoveren en experimenteren met autonome voertuigen met mixed traffic in real-life logistieke operaties en op de openbare weg.

Vervolg

De terminaltrekker voerde met succes basismanoeuvres uit in een terminalomgeving met gemengd verkeer, waarmee een belangrijke projectmijlpaal werd voltooid. In april van dit jaar keert de trekker terug naar Vlissingen voor verdere praktijktesten. 

Meer info

Het project loopt nog tot 31 december 2022. Wil je er meer over weten? Bel of mail met Stefan van Seters.

Het Living Lab Autonoom Transport wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor  Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de Provincie Zeeland, in het kader van OPZuid.

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

REWIN West-Brabant

Initieert, stimuleert, verbindt