Circulair Ondernemen

De transitie van lineair ondernemen naar circulair ondernemen is een van de grote uitdagingen van onze generatie. Met het programma Circulair Ondernemen bevordert REWIN de circulariteit in de maakindustrie en de bouwsector.

Onze focus: de bouwsector en maakindustrie

Waarom juist die? Omdat deze sterk vertegenwoordigd zijn in West-Brabant. En omdat het daar vooral gaat om een transitie in grondstofverbruik: geen nieuwe fossiele grondstoffen gebruiken, maar bestaande telkens hergebruiken en aanvullen met hernieuwbare grondstoffen zoals plantbased. Hier kunnen we het snelst de meeste impact maken.

Onze aanpak

We pakken dat pragmatisch aan, door bedrijven te helpen inzicht te krijgen in de eigen bedrijfsvoering en concrete handvatten te identificeren voor de volgende stap. Welke activiteiten in het bedrijf zijn al circulair en waar is nog winst te behalen? En, wat houdt de onderneming tegen om de volgende stap te zetten? Die obstakels neemt REWIN – met ons netwerk – weg. Via onze partners in het onderwijs zijn we op de hoogte van trends en ontwikkelingen, en van onderzoeken die we kunnen benutten. Het is echt zo: de omslag maken naar circulair ondernemen biedt enorme mogelijkheden en daarmee nieuwe kansen voor ondernemingen.

We hebben de hele keten in beeld, en zijn constant bezig met het ophalen van opgaves en uitdagingen in het werkveld. Gezamenlijke opgaves en uitdagingen ontwikkelen we door naar concrete projecten en methodes.

Een aantal voorbeelden

Vorige slide
Volgende slide

Ons dagelijks werk!

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. We hebben een uniek netwerk dat we graag voor je inzetten, in de regio en daarbuiten. We organiseren pilots, projecten en partnerschappen, verbinden en jagen aan. En we attenderen je op relevante events en bijeenkomsten. Dé manier om nuttige kennis(sen) op te doen.
REWIN is bovendien programmaleider in het ENZuid programma ‘Circulair Bouwend’ voor het thema ‘biobased bouwmaterialen’. Hierdoor hebben we toegang tot kennis, kunde en ketenpartners in heel Zuid-Nederland. En die delen we uiteraard graag met jou.

Kortom: ben je actief in de maak- of bouwsector, en stel je prijs op onze ondersteuning bij je eerste of vervolgstappen op weg naar circulair ondernemen, in welke vorm dan ook? Mail of bel ons. We staan je met plezier te woord.

PROGRAMMA CIRCULAIR ONDERNEMEN

Onze ambitie? Het gebruik van nieuwe fossiele grondstoffen in maak en bouw in West-Brabant vóór 2030 tot 50% reduceren met een substantiële bijdrage vanuit plantbased alternatieven.

Neem contact op
Dirk van der Ven

Programmamanagement Circulair Ondernemen

d.vanderven@rewin.nl
06-19 75 85 30

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant