Open voor aanvragen | MOOI regeling ‘Biobased Circulair’

Oproep voor projecten rond koolhydraatgebaseerde polyester/poly(ester)amide biopolymeren

Werk je aan een duurzame innovatie rond polyester of poly(ester)amide biopolymeren, op basis van koolhydraten? Lees dan snel verder; wellicht kom je in aanmerking voor subsidie uit de regeling van het Nationaal Groeifondsprogramma Biobased Circular.

Over deze regeling

Dit programma jaagt activiteiten aan waarmee onder andere plastics, kunststoffen en bouwmaterialen geproduceerd worden die qua eigenschappen, aantrekkelijkheid en prijs kunnen concurreren met de traditionele. Met één groot verschil: op basis van plantaardige koolstofverbindingen, in plaats van fossiele.

Waarvoor krijg je subsidie?

  • Je gaat het project ontwikkelen met minimaal 3 ondernemingen. Deze mogen niet met elkaar verbonden zijn in een groep. Alle disciplines/rollen binnen een bedrijf die hiervoor nodig zijn, werken samen. Je innovatieve oplossing moet flink bijdragen aan de klimaatdoelen.
  • Je innovatie is voor een of meer onderdelen van de waardeketen in Nederland voor kunststofproducten van koolhydraatrijke biogrondstoffen (bio-gebaseerd). Het gaat om polyesters voor plastics, coatings en andere materialen. De toepassingsgebieden zijn onder andere de bouw en interieur, textiel of verpakkingen.
  • Je project leidt binnen 10 jaar na de start tot een eerste toepassing. Met ‘eerste toepassing’ wordt de demonstratie van de innovatie in een industriële productieomgeving bedoeld. Je hoeft je innovatie dus nog niet grootschalig uit te rollen.
  • Je project helpt bij de betaalbare overgang naar duurzame grondstoffen voor de industrie. We (her)gebruiken daarbij plantaardige in plaats van fossiele grondstoffen zonder schade aan het klimaat toe te brengen.

Wanneer moet je aanvraag binnen zijn?

De subsidie is minimaal € 25.000 voor iedere deelnemer. De subsidie is maximaal € 4 miljoen voor uw totale project. Het totale budget bedraagt 10 miljoen euro.

Vooraanmelding van een project is verplicht en kan tot 18 april, 17:00 uur. De definitieve aanvraag moet uiterlijk op 5 september worden ingediend.

Voor welk type innovatie vraag je subsidie aan?

Je project past binnen minimaal 2 van de volgende thema’s:

  • Duurzame biogrondstoffen
  • Nieuwe generatie bouwstenen en biopolymeren
  • Circulair ontwerpen van producten

Voor de details, met alle specifieke gewassen, bouwstenen en materialen: klik hier

Neem contact op
Rom van Oers

Business development

r.vanoers@rewin.nl
06-57 56 76 62

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant