Geslaagde werksessie met ‘business game’ bij Holmatro

Gelijkgestemden van buiten de eigen bedrijfstak of activiteit kijken mee naar jouw circulaire kans en wat erbij komt kijken om die te realiseren

Op 10 april verzamelden vijftien lokale ondernemers/medewerkers van ondernemingen zich bij Holmatro Industrial Equipment in Raamsdonksveer. Daar organiseerden we samen met de gemeente Geertruidenberg de workshop ‘de weg naar circulariteit’.

We startten met een interessant inkijkje in Holmatro door Joost Six Dijkstra. Vervolgens lichtte Alain Dirven van het lectoraat Nieuwe Materialen en hun Toepassing van Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht (Avans Hogeschool) hun instrument ‘Hotspot-analyse’ toe. Hiermee onderzoeken ze samen met Holmatro welke onderdelen van een van Holmatro’s hydraulische reddingsscharen, vanuit het oogpunt van duurzaamheid als eerste aangepast zouden kunnen worden.

Serious game

Na het delen van zijn visie op (de noodzaak van) circulair ondernemen introduceerde Dirk van der Ven het hoofditem op het programma: de door REWIN ontwikkelde business game om kansen, obstakels en hun oplossingen te identificeren op weg naar (meer) circulair ondernemen.

En, werkt dat?

In drie groepen speelden de deelnemers de serious game. Sommigen begonnen eraan met een gezonde dosis scepsis. Zo zag Geert-Jan Verschuren van DIOR Heavylift in eerste instantie weinig raakvlakken met de andere bedrijven die samen met hem het spel speelden. Maar ook hij was aan het eind overtuigd dat het wérkt: gelijkgestemden van buiten jouw specifieke bedrijfstak of activiteit mee laten kijken naar jouw circulaire kans en wat erbij komt kijken om die te realiseren. De deelnemers sloten elk de verschillende spelrondes af met waardevolle en soms verrassende tips, inzichten en handvatten.

Het was een zeer geslaagde werksessie. Op naar de volgende!

Neem contact op
Serge Knook

Business development

s.knook@rewin.nl
06-21 68 73 32 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant