Succesvolle afronding Smart Logistics Connected

Echte verbinding ontstaat wanneer partijen samen dingen gaan DOEN.

Verslimmen, verduurzamen en verbinden. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van het project Smart Logistics Connected. Dit project voerde LCB tussen 1 februari 2021 en 30 juni 2022 uit, in nauwe samenwerking met REWIN en met steun vanuit het O & O-fonds Regio West-Brabant.

Doelstellingen die LCB en REWIN voor ogen hadden:

  • Het verslimmen van de sector door het ontsluiten van kennis en kunde van LCB voor West-Brabantse bedrijven.
  • Het verbeteren van de innovatiekracht, onder meer met behulp van de inzet van diverse moderne technologieën als automatisering & robotica, AI, digitalisering & dataficering, AR & VR en Smart Mobility.
  • Het verbinden van bestaande en nieuwe partijen in de integrale logistieke keten om de organisatiegraad van de logistiek in West-Brabant te verbeteren.
Smart Logistics Connected

Resultaten

Dit leidde tot meerdere mooie successen. In de projectperiode is verbinding gemaakt met meer dan 120 bedrijven in West-Brabant. Velen van hen maken inmiddels ook gebruik van de producten en diensten van LCB, of zijn aangehaakt bij andere projecten, zoals DALI (proeftuin voor logistieke innovatie in de supplychain) en DDSZ (Digital Data Square Zuid-Nederland).

De samenwerking is doorontwikkeld in de opzet van het Logistics Robotics Experience Center in Moerdijk. Deze en andere concrete acties zorgden voor een succesvol  verlopen project. Want mensen spreken is prima, maar de échte verbinding ontstaat pas wanneer partijen samen dingen gaan doen.

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant