Nieuw CrossRoads2 project: Sustainable Energy

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Nieuwe ronde rond hernieuwbare energie, CO2-reductie etc. Doe mee!

Uit het succesvolle CrossRoads2 is een nieuw project voortgekomen: CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE). Hierin draait het opnieuw om grensoverschrijdende samenwerking, maar ligt de nadruk op innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, CO2 -reductie en -captatie.  Mkb/kmo in Zuid-Nederland en Vlaanderen kunnen er samen aan deelnemen. Interreg Vlaanderen-Nederland programma CR2SE richt zich op haalbare innovaties en demonstratieprojecten (TRL 6 en 7) die een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere energetische verduurzaming van het economisch weefsel van de grensregio.

Per innovatieproject -  met dus minimaal één Vlaamse en één Zuid-Nederlandse mkb/kmo-onderneming – vergoedt CR2SE 50% van de subsidiabele projectkosten, met een maximale subsidie van €150.000.

CrossRoads2SustainableEnergy

Selectiecriterium
Bij het honoreren van projectaanvragen is de bijdrage aan de CO2-reductie een essentieel selectiecriterium. Het doel is om met de voorgestelde oplossing van het project gemiddeld een reductiepotentieel van jaarlijks 200 ton CO2 te realiseren. Dit wordt berekend vanaf de marktintroductie van de innovatie. Voor de beeldvorming: de koolstofvoetafdruk van een inwoner van Vlaanderen bedraagt jaarlijks 20 ton CO2 equivalenten. 

Projectpartners
De partijen uit CrossRoads2 blijven ook in CR2SE aan boord en zorgen samen voor de praktische realisatie van het project. Het Vlaamse energiecluster Flux50 sloot zich aan voor extra ondersteuning.
Partners zijn: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, REWIN, VLAIO, Economische Impuls Zeeland, Provincie Noord-Brabant, LIOF, Flux50 en Stichting CrossRoads.

Looptijd
Het project loopt tot 31/12/2022.

CrossRoads en CrossRoads2
Dankzij CrossRoads (2010-2014) en CrossRoads2 (2016-2020) konden én kunnen 250 samenwerkende bedrijven uit Nederland en Vlaanderen meer dan 90 concrete innovaties realiseren. Beide projecten hebben een blijvende economische impact op de grensregio. Zo heeft CrossRoads2 alleen al naar schatting 400 additionele banen in de grensregio opgeleverd. Lees hier een van de succesverhalen van CrossRoads2.

Interesse?
Heb je een idee voor een projectaanvraag en zoek je bijvoorbeeld een Vlaamse partner? Of wil je gewoon wat meer weten over CR2SE? Neem dan contact op met projectmanager Henk van Dijk via mail of tel. 06 15837024.

Henk van Dijk

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant