Unieke kans voor West-Brabantse ondernemers: creatief innoveren met Innovation Cube

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Maak kennis met het nieuwe concept the Innovation Cube. Nieuwsgierig? Stuur een berichtje en maak kans op een plek in de pilot!

Innoveren is simpel. Punt. Dat is wat 3 samenwerkende Bredase ondernemers tussen de oren willen krijgen bij iedereen die denkt dat innovatie duur, ingewikkeld, een eenzame bezigheid en vooral: niet voor hen is. Dat doen ze met hun nieuwe concept the Innovation Cube. Een bron van toegankelijke kennis, om bedrijven juist nu te helpen zich op een innovatieve manier te ontwikkelen.

Al voordat het coronavirus zijn intrede deed in de Nederland en het bedrijfsleven voor een belangrijk deel verlamde, vonden drie ondernemers elkaar in hun missie om bedrijven de kansen van innovatie te laten inzien. Sinds maart kwam de samenwerking in een stroomversnelling. Veel bedrijven moeten nu innoveren om relevant te blijven. Romana Buijs, Wouter Melkert en Wesley van Dongen bedachten en ontwikkelden, met support van REWIN, the Innovation Cube. Via de Innovation Cube zetten zij toegepaste creativiteit in als drijvende kracht om mooie innovatieprocessen bij bedrijven in gang te zetten.

Romana Buijs licht toe: ”de Innovation Cube is een unieke manier om in een bedrijfsteam de ideeënstroom op gang te brengen, of het team te ondersteunen bij het uitvoeren van die ideeën. Dat doen we aan de hand van de fysieke Cube, die vol zit met tools, gadgets en handige oefeningen. Maar je krijgt als bedrijf niet alleen de Cube, je krijgt ons alle drie een hele dag erbij. Live support dus. Samen gaan we met ons 4-stappensysteem aan de slag”.

Stappen en invalshoeken
De vier stappen zijn anders kijken, anders waarderen, anders organiseren en anders doen. Romana Buijs (van o.a. BreinKonijn) is het creatieve brein van de drie. Zij heeft de lead bij het anders, vanuit een verrassende invalshoek, kijken naar een probleem of proces. Wouter Melker (Plek voor een Gesprek) plaatst innovatie in het juiste organisatieperspectief. Hij zorgt ervoor dat niet alleen de economische aspecten van innoveren belicht worden, maar zet de mens centraal en zorgt er zo voor dat innovatie gedragen wordt door de medewerkers. Wesley van Dongen is deskundig op het gebied van projectmanagement. Welk effect heeft innoveren in de organisatie, en hoe maak je dat meetbaar? Hoe stuur je de bijbehorende processen? Wesley maakt het inzichtelijk en praktisch bruikbaar.

Oefenen!
De laatste stap is anders doen. Oefenen, oefenen, oefenen. Zo word je samen vaardig, en practice makes perfect. Aan het einde van de trainingsdag blijft de Cube in het bedrijf, met daarbij een aantal concrete en leuke opdrachten. Die helpen om ermee aan de slag te gaan. Na 2 weken volgt een evaluatie van het gehele proces en kijken de drie, samen met het team, hoe de trainingsdag ervaren is en waar er nog support gewenst is.

Innovation Cube


Innovatie? Dat is toch alleen maar een nieuw product bedenken?
Fout. De drie hanteren deze omschrijving: “Innovatie is een succesvol geïmplementeerde, doeltreffende verandering, vernieuwing of verbetering van een proces, product of dienst”. Die definitie maakt het overduidelijk: innoveren is veel en veel meer dan de meeste ondernemers en bedrijven denken. Er is in organisaties veel winst te behalen wanneer je over de hele breedte van het begrip naar innovatie kijkt.

Maak kans op een plek in de pilot!
Romana Buijs kan het niet genoeg benadrukken: “In een wereld vol technologie zijn de unieke vaardigheden van de mens van enorme toegevoegde waarde. Creativiteit, kritisch denken, flexibiliteit, complexe problem solving, emotionele intelligentie: deze menselijke vaardigheden kunnen niet door technologie overgenomen worden, ze vallen niet te automatiseren. De mens is dé centrale kracht van een organisatie! Met de Innovation Cube helpen we je aan tools en skills om die kracht optimaal voor je bedrijf te laten werken.”
“We komen graag in contact met mkb-bedrijven die dit snappen  en die dit avontuur met ons willen aangaan. Ben je nieuwsgierig? We doen een pilot in samenwerking met REWIN. Stuur ons een berichtje en maak kans op 1 van de 5 plekken in de pilot!”
Voor meer informatie over de Innovation Cube, kijk op de website en neem contact op met Romana via 31 6 42 22 36 73 of info@theinnovationcube.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant