SynchUp! | 2 mkb’ers op weg naar innovatiecontract + 9 andere businesskansen

Twee mkb’ers door naar challenge weeks. Met 9 andere blijkt ook samenwerking mogelijk.

Eind september nodigden challengers Fokker Services Group (FSG)/Koninklijke Luchtmacht en Shell in totaal 12 pitchers uit voor een nadere kennismaking. Na de intensieve matchmakingsessies van de afgelopen weken, zien de grootbedrijven en de SynchUp!-experts in twee van hen potentie om tot een innovatiecontract te komen.

Alle partijen hadden in principe een goede oplossing voor de innovatievraagstukken. De challengers benadrukken daarom allebei dat het kiezen van de winnaar hem echt in de details zat. FSG/Koninklijke Luchtmacht gaf de voorkeur aan een partij uit West-Brabant. Shell koos als winnaar een bedrijf elders uit Nederland. Die twee deelnemers zijn door naar de challenge weeks. De komende tijd gaan de potentiële samenwerkingspartners naar een innovatiecontract toewerken, en een pilot voorbereiden.

Meer samenwerkingen in de pijplijn

Van de oorspronkelijke 12 zijn er nu twee die doorstromen naar de laatste fase van SynchUp! Maar omdat er dus veel goede ideeën en voorstellen zijn ingediend, blijken er nog veel meer samenwerkingen mogelijk. Met negen van de andere kandidaten zijn er voldoende aanknopingspunten om later tot samenwerking te komen; hetzij in een vervolg op het huidige challenge-vraagstuk, hetzij in een ander project. In 2024 wordt een deel van deze bedrijven daarvoor benaderd.

Een heel mooi resultaat!

SynchUp

SynchUp! programma

Uitgangspunt van SynchUp! is de vraag van een grootbedrijf naar een circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van € 10.000 beschikbaar.

Partijen achter SynchUp!

SynchUp! is een initiatief van REWIN. We werken voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant, Regio West-Brabant en World Class Maintenance. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en slimme innovaties in onze regio.

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant