SPA vestigt zich in Made

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Bronwatergigant verplaatst haar Nederlandse verkoopkantoor naar West-Brabant.

Spadel, producent van het beroemde SPA mineraalwater heeft besloten haar Nederlandse hoofdkantoor eind dit jaar te verplaatsen van Maarssen naar het West-Brabantse Made. Met de huur van700 m2 kantoor langs de A59 komt een einde aan een anderhalf jaar durende zoektocht naar een nieuwe locatie. Met een geconsolideerde omzet van 254 miljoen en een bedrijfsresultaat van 19 miljoen is de Spadel groep, vooral bekend van de merken Spa en Spontin, marktleider in mineraalwater in de Benelux.

Wie kent het niet Spa, het zuiverende water. Mineraalwater met een bijzondere laag mineraal- en zoutgehalte. Een van de meest zuiverende wateren in Europa. Het verbruik van mineraalwater is de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd en hangt samen met de stijgende vraag naar gezonde voeding. Voor Spa begon het succesverhaal al eerder. Al in 1583 werd het Spa-water gebotteld en geëxporteerd naar Frankrijk. Het betekende meteen de start van een verhaal met een open eind. Breughel maakte Spawater onsterfelijk, toen nog niet wetend dat Spa-water als ideale slankmaker geldt!

De verkoop en distributie van de Spa-producten voor de Nederlandse markt worden verzorgd door Spadel Nederland BV. De onderneming zet jaarlijks € 125 miljoen om en richt zich op de verkoop, marketing en distributie van Spa, Spontin en Bru. Momenteel is het Nederlandse hoofdkantoor nog gevestigd in Maarssen, omgeving Utrecht, maar met ingang van half december zal Spadel vanuit Made gaan opereren. Op de nieuwe locatie zullen op termijn ruim 50 personen komen te werken.

De nauwe banden met de Belgische hoofdvestiging hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van het West-Brabantse Made en deel uitmakend van de gemeente Drimmelen ?gelegen langs de A-59 – als vestigingsplaats. Dhr. Van der Borst, Country Manager Spadel Nederland BV verklaart het als volgt:?lt;I>De Spadel groep vormt een hechte organisatie waarbinnen voortdurend overleg gevoerd wordt tussen het kantoor in België en de verschillende buitenlandse vestigingen. Deze korte lijnen zijn voor een groot deel bepalend voor het succes van ons bedrijf. Door de fileproblematiek richting Utrecht werd het voor onze Belgische collega’s steeds moeilijker om ons oude hoofdkantoor in Maarssen te bezoeken. Op zo’n moment moet je kiezen voor je organisatie en gaan onderzoeken wat de alternatieven zijn.?lt;BR>
Van der Borst vervolgt: ?NV Rewin, de regionale ontwikkelingsmaatschappij in West-Brabant, heeft ons toen geattendeerd op de voordelen van vestiging in West-Brabant. In samenwerking met Rewin is vervolgens een benchmark gemaakt waaruit bleek dat West-Brabant qua ligging, bereikbaarheid en kostenstructuur gunstig scoorde. Niet voor niets hebben veel op de Benelux georiënteerde bedrijven een vestiging in de regio West-Brabant. Vervolgens hebben ze voor ons in kaart gebracht welke locaties er beschikbaar zijn en vervolgens zijn we in contact gebracht met Van de Sande Bedrijfshuisvesting te Breda die de verhuur in detail regelde.?lt;BR>
Ook wethouder Stoffels, portefeuillehouder Economische Zaken van de gemeente Drimmelen is verguld met de komst van Spa(del):?lt;I>Een absolute aanwinst voor de gemeente Drimmelen. Eens te meer toont dit aan dat Brieltjenspolder ook voor grote partijen een zeer aantrekkelijke vestigingslocatie is. Met de verhuur van de laatste 700 m2 in het Amerland gebouw langs de A59 aan een gerenommeerde partij als Spa heeft Brieltjenspolder haar spreekwoordelijke parel in de kroon gekregen.?

De Spadel groep biedt werk aan meer dan 900 mensen en bestaat uit productie-, handels-, en dienstverlenende bedrijven. Spadel NV bestaat uit het productiebedrijf Spa Monopole NV gelegen in het fabelachtige natuurgebied rondom het stadje Spa in de Belgische Ardennen. Elk jaar bottelt de onderneming hier ruim 600 miljoen liter mineraalwater en frisdranken. Naast deze productievestiging kent Spa dochtermaatschappijen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Breda, september 2004.

Voor meer informatie:
Gemeente Drimmelen, Wethouder Stoffels  tel. 0162 690124
REWIN West-Brabant, Dhr. C. Nuijten tel. 076-5646790

 

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant