Kansen door komst van HAS naar Bergen op Zoom

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

De komst van HAS naar Bergen op Zoom is een extra stimulans voor de regio West-Brabant en de ontwikkeling van de agrofoodsector.

HAS Hogeschool uit Den Bosch vestigt zich in Bergen op Zoom. De stad haalt hiermee een hbo-opleiding binnen. Dat hebben gemeente en HAS vrijdag samen bekendgemaakt. Marc-Paul van Halderen, programma-manager Agrofood bij REWIN, ziet de komst van de hogeschool als een extra stimulans voor de regio West-Brabant en de ontwikkeling van de agrofood sector.

“De agrofood sector is van zeer groot belang voor de West-Brabantse economie. Het is één van de grootste, zo niet dé grootste, sectoren als het gaat om toegevoegde waarde, exportwaarde en werkgelegenheid” stelt Marc-Paul van Halderen. “Een sector waarin we sinds kort ook erg actief zijn.” Eind vorig jaar heeft REWIN een focus uitgedaan naar de achterban, die geheel gewijd was aan dit onderwerp. Van Halderen: in het interview met Goddfried Hijl, directeur Ontwikkeling van de HAS, gaf deze aan dat er HAS de wens had om zich nadrukkelijker te manifesteren in het zuidwesten. Met de komst van HAS naar Bergen op Zoom verwachten wij nu nog een extra impuls voor de regio.”

Paul Depla, burgemeester van Breda maar ook voorzitter van de regio West-Brabant, spreekt zich in BNDeStem enthousiast uit over de komst van HAS. “Dat HAS landt in Bergen op Zoom is geen toeval. West-Brabant is de regio van groente en fruit. Met grote spelers als Rijk Zwaan, Cosun, Lamb Weston Meijer en de Green Chemistry Campus, Agrofood en biobased bedrijven. Maar een kennisinstituut ontbreekt. Willen bedrijven kunnen groeien en bloeien dan is dat wel nodig”, zegt Paul Depla. HAS Hogeschool biedt dat: studenten, lectoren, onderzoekers. Samen met de agrofoodsector kunnen ze voor innovatie zorgen. “Want dat is de sleutel tot succes”, aldus Depla.

Zie ook:
Focus Agrofood (REWIN)
interview HAS voor focus (REWIN)
HAS kiest voor Bergen op Zoom (BNdeStem)
HAS, zoveel meer dan een landbouwschool (Brabants Dagblad)

HAS Hogeschool kiest voor Zuidwestelijke Delta

Kansen voor de regio. Paul Depla, Frank Petter, Godfried Hijl en Yvonne Kammeijer bij de aankondiging van de komst van HAS naar Bergen op Zoom. © Jan van de Kasteele



Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant