Moerdijk verwelkomt innovatieve verpakker SCHÜTZ

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Duits concern opent Beneluxvestiging op bedrijventerrein Moerdijk

Sinds 1958 staat de naam SCHÜTZ wereldwijd voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze onderneming, met haar hoofdkantoor in Selters, Duitsland, 18 productielocaties over de hele wereld en meer dan 2.000 werknemers, ontwikkelt unieke, gepatenteerde methoden voor industriële verpakking, industriële diensten en energiesystemen. Binnenkort start in Nederland ook een Benelux productievestiging van deze solide, zeer solvabele, kennisintensieve onderneming en wel in de gemeente Moerdijk. Hier zullen ongeveer 75 personen werkgelegenheid kunnen vinden.

Patent op patenten

De Moerdijkse vestiging betreft een productielocatie van de divisie “industriële verpakkingen”, die verpakkingen en diensten ontwikkelt voor de chemische, petrochemische, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het hightech productiebedrijf vormt daarmee een perfecte aanvulling op de bedrijvigheid die zich binnen deze sectoren reeds in Moerdijk bevindt en levert niet alleen een hoge multiplier voor toeleveranciers, maar kan op zijn beurt zeker uitgroeien tot een waardevolle handelspartner. Met het niveau van de geboden producten en diensten zit het in ieder geval wel goed; het grote aantal patenten op SCHÜTZ producten bewijst de voortvarende aanpak van marktgerichte R&D en productontwikkeling. Innovatief en toekomstgericht denken is de sleutel van de bedrijfsfilosofie. De constante ontwikkeling van artikelen, software en technologie garandeert een optimale productkwaliteit die steeds opnieuw de eis van de klant ruimschoots blijkt te overtreffen. Ook weet SCHÜTZ op deze wijze de concurrentie uitstekend het hoofd te bieden.

Keuze voor Moerdijk

REWIN West-Brabant kwam eerder dit jaar in contact met de directeur van SCHÜTZ, de heer Wittekoek. Tijdens de oriënterende gesprekken die volgden, bleken ook andere locaties in beeld te zijn voor de vestiging van een Benelux fabriek, niet alleen in Nederland (Rotterdam, Terneuzen) maar ook in België. De door REWIN West-Brabant voor SCHÜTZ uitgevoerde benchmarkstudie, waarin alle vestigingsfactoren voor beide landen werden vergeleken, viel in het voordeel van Nederland uit.

Uiteindelijk heeft SCHÜTZ zeven hectare grond gekocht op het Shell terrein in Moerdijk, waar een ultramoderne fabriek van ruim 25.000 m2 zal verrijzen. In oktober of november van dit jaar start men met de bouw.

De heer Wittekoek van SCHÜTZ legt uit waarom de keuze uiteindelijk op Moerdijk is gevallen:

“In alle objectiviteit; de regio West-Brabant blijkt simpelweg over een gunstiger vestigingsklimaat te beschikken dan Rotterdam en Zeeland.  Vooral op het gebied van bereikbaarheid, ligging, en aanwezige aan- en afvoermogelijkheden biedt dit deel van Nederland absolute vestigingsvoordelen. Deze vaststelling, gekoppeld aan het feit dat West-Brabant nog steeds een concurrerend grondprijsniveau kent, heeft onze keus voor West-Brabant bepaald. Vervolgens bleek dit specifieke kavel op bedrijventerrein Moerdijk prima te passen bij onze eisen en wensen. Al met al hebben vele facetten een rol gespeeld in onze beslissing om ons te vestigen in Moerdijk.”

Het spreekt voor zich dat de wethouder Economische Zaken van de gemeente Moerdijk, de heer J.A. Bienefeldt, blij is met de komst van een toonaangevende onderneming als SCHÜTZ naar Moerdijk: “Het bevestigt de unieke positie en aantrekkingskracht van Moerdijk als zwaartepunt van de innovatieve industrie in zuidwest Nederland. Met haar optimale multimodale aansluitingen op de wereldhavens Antwerpen en Rotterdam biedt Moerdijk wereldleiders in het industriële bedrijfsleven ook in logistiek opzicht een optimaal vestigingsklimaat. De aanwezigheid van vele andere bedrijven van naam bevordert wederzijdse synergie en daardoor onze economie, niet alleen lokaal of regionaal, maar zeker ook op nationaal niveau”. 

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft deze acquisitie samen met de gemeente Moerdijk en niet te vergeten het Havenschap Moerdijk mogen begeleiden.

Breda, juli 2004.

Voor meer informatie:  NV REWIN West-Brabant, Cees Nuijten, tel. 076 – 56 46 780

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant