Kans: doe mee aan nieuw innovatieprogramma rond robotica in de logistiek

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Robotica in logistiekEr zijn steeds meer digitale technieken beschikbaar die processen en werkzaamheden vereenvoudigen. Een deel daarvan richt zich op ondersteuning via robotica. Deze technieken worden in verschillende werkvelden al volop ingezet. In het supply chain werkveld gebeurt dit echter nog maar mondjesmaat.

Op 3 maart jl. organiseerde REWIN bij Breda Robotics daarom een robotica-inspiratiesessie. Hier informeerde een aantal in robotica gespecialiseerde partijen de deelnemende logistieke bedrijven over de mogelijkheden. Een soortgelijke sessie vond eerder plaats op 27 januari in Oss. Na afloop van de bijeenkomsten leefde bij de deelnemers vooral het beeld dat robotica-oplossingen mogelijk waardevolle tools vormen voor het efficiënter werken in de logistiek.

Nu beschikbaar: whitepaper

De verzamelde en gedeelde kennis is nu gebundeld in de whitepaper ‘Flexibel automatiseren met robots in de logistiek’, die een goed beeld geeft van de huidige mogelijkheden.
Klik op de afbeelding hiernaast om de whitepaper te downloaden.

Robotica proeftuin
Omdat er voor het logistieke werkveld dus volop roboticakansen lijken te liggen, willen REWIN, LCB en Vijfsterren Logistiek nog in 2020 een robotica-proeftuin opstarten. In deze proeftuin kunnen logistieke bedrijven met ondersteuning van de juiste specialisten, robotica-tools op een laagdrempelige manier testen. De partners gaan een gezamenlijk subsidie-aanvraag indienen, om o.a. circa 10 bedrijven de gelegenheid te bieden hun cases in te brengen en met een stuk subsidieondersteuning (circa 40%) concrete robotiseringstools te ontwikkelen en deze (in pilotvorm) te implementeren.

Interesse in deelname als pilotbedrijf?
West-Brabantse bedrijven die interesse hebben in de robotica-proeftuin en pilotbedrijf voor het indienen van een robotiseringscase willen zijn, nodigen we van harte uit om contact op te nemen met Stefan van Seters via onderstaande contactgegevens.

De timing en looptijd van de case zijn voor een groot deel door deelnemende bedrijven zelf te bepalen, – wel ergens in de periode Q3 2020 t/m 2022 -, evenals de robotica-specialisten die je hier op zou willen inzetten.

Whitepaper Robotisering in LogistiekNeem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant