West-Brabants mkb aan de slag met data economie

De digitalisering is in West-Brabant in volle gang. Voor het bredere mkb staat die transitie echter nog in de kinderschoenen.

De opkomst van het internet, 4/5G, smartphones, cloud computing en data technologie maakt nieuwe businessmodellen mogelijk. Om als West-Brabants mkb te profiteren van die opkomende data-economie is digitalisering cruciaal en het gebruik van data en van AI-technologie in producten, diensten en processen essentieel.


Hoe pakken we dat aan?
Samen met de Provincie Noord-Brabant en andere partners in Brabant werkt REWIN aan het programma Brabant Data Economie. Hiermee willen we innovatie aanjagen met behulp van data/datatechnologieën, en de datamaturiteit (‘volwassenheid’ van het datagebruik) bij mkb’ers verhogen.

REWIN doet dat met name rond data-competentie. Concreet vertalen we dat naar het project West-Brabant Data Economie.


West-Brabant Data Economie
Hierin stimuleren we mkb-bedrijven om te digitaliseren en waarde voor hun business te halen uit hun bedrijfsdata. Hiervoor zetten we de komende tijd inspiratiesessies op, zetten we data coaches in, zetten we een netwerk van experts op en komt er een voucherregeling beschikbaar.


Ook meedoen?
Voor maak- en onderhoudsbedrijven die hun datagedreven business verder willen ontwikkelen, biedt het HTM-programma toegang tot regelingen als de Fabriek van de Toekomst (FOKUS) met onder andere een gratis bedrijfsscan en het Data Readiness Programma (DVC-SI) dat weer start op 24 september.

Neem contact op met John den Ridder voor meer informatie over West-Brabant Data Economie.

West-Brabant Data Econmie

Waar in het begin van de twintigste eeuw kennis van een bepaald domein voldoende was om te ondernemen, kwam daar sinds de jaren ’80 kennis van informatietechnologie (digitalisering) bij. Met de mogelijkheden die (big) data sinds het afgelopen decennium hebben geïntroduceerd, is nu ook kennis van data en artificial intelligence onontbeerlijk.

Neem contact op
John den Ridder

Programmamanager Hightech Maintenance

j.denridder@rewin.nl
06-27 90 90 67