TIBBET & BRITTEN KIEST VOOR GEERTRUIDENBERG

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Cross docking voor optimale belading

De directie van Tibbet & Britten Benelux heeft besloten om in Raamsdonksveer een nieuw logistiek centrum op te gaan zetten. Dit biedt direct en indirect werkgelegenheid aan circa 75 tot 100 personen. Met de komst van Tibbet & Britten haalt de gemeente Geertruidenberg een bedrijf binnen dat behoort tot de top 10 van wereld’s logistieke dienstverleners. Het nieuw te bouwen pand van Tibbet & Britten in Raamsdonksveer, dat in totaal 7.000 m2 zal omvatten, wordt speciaal afgestemd op de specifieke eisen van “cross docking”.  Met de bouw is zeer onlangs een aanvang gemaakt. De nieuwe investering zal omstreeks 1 november a.s. operationeel zijn.

“Tibbet & Britten…….. Intelligent Logistics

De Tibbet & Britten Group behoort tot de top 10 van logistieke dienstverleners ter wereld. In Canada en Mexico is Tibbet & Britten de grootste logistieke dienstverlener en in de USA een van de grootste, terwijl Tibbet & Britten in het oorsprongland Groot-Brittannië nummer 1 is op het gebied van de distributie van technologie, kleding en personal care producten.

Tibbet & Britten, genoteerd aan de Londense Stock Exchange, levert hoogwaardige oplossingen voor logistieke vraagstukken van nationale en multinationale retailers en fabrikanten. “Intelligent Logistics” is voor Tibbet & Britten het kernbegrip. Het bedrijf is in 1958 opgericht door John Tibbet, die als eerste kleding aan hangers vervoerde binnen Groot-Brittannië. In 1963 kwam Frank Britten erbij en ontstond aldus Tibbet & Britten. Op dit moment telt de Tibbet & Britten Group 370 vestigingen in 34 landen, verspreid over 5 continenten. In totaal werken er meer dan 36.000 werknemers bij de Tibbet & Britten Group, en is er de beschikking over ruim 11.500 bedrijfswagens en vrachttrailers. In 2002 is een winst behaald van ruim 13,3 millioen pond.

Tibbet & Britten is vooral sterk in de food-sector en modebranche en kent heel veel vaste klanten, waarbij ruim 90% van de business lange termijn contracten betreft. Tot de uitgebreide klantenkring behoren onder andere Compaq, Danone, Carrefour, Dixonas, Gap, Gilette, GlaxoSmithKline, Hewlett Packard, IBM, JC Penny, Johnson & Johnson, Kellog’s, Kimberley-Clark, Levi Strauss, Masterfoods, Nestle, Nike, Procter & Gamble, Sara Lee, 7-Eleven, Tesco, Unilever, Wal-Markt en Woolworths. 

Bij het dochterbedrijf Tibbet & Britten Benelux werken 360 personen in vaste dienst en zijn er gemiddeld 80 tot 100 flexibele medewerkers werkzaam. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Nieuwegein, met verspreid over het land diverse distributiecentra. Tibbet & Britten geldt als een solide bedrijf met een hoge ratio eigen vermogen vreemd vermogen.

Cross docking centrum in Raamsdonksveer .

Het nieuw te bouwen centrum in Raamsdonksveer speelt in op een nieuwe logistieke trend, waarbij optimalisatie van ladingen gerealiseerd wordt via de zogenaamde “cross docking”-centra. Cross Docking is een nieuwe trend in de logistieke wereld, die ontstaan is vanuit de noodzaak en behoefte om kritisch om te springen met kilometrages van vrachtwagens om zo de beladingsgraad op te voeren. Uitgangspunt is te vermijden dat men met half lege vrachtauto’s rijdt. Een cross dock operatie bereikt dat op een strategisch punt alle relevante goederenstromen bijeenkomen om vervolgens ter plekke te worden geoptimaliseerd.

Uitgangspunt is dus dat op 1 plaats verschillende goederen samenkomen, voor een optimale beladingsgraad van de vrachtauto’s. Op deze wijze voorkomt Tibbet & Britten dat vrachtauto’s met beladingen van 20 of 30 % op weg gaan. Dit is niet alleen uit het oogpunt van kosten interessant, maar minder transportkilometers levert tevens een aanzienlijke besparing op voor het milieu en niet te vergeten levert een bijdrage aan een vermindering van de congestie.

Keuze Raamsdonksveer

De heer Jack Boevé, directeur van Tibbet & Britten Nederland, heeft verschillende vestigingslocaties in Zuid-Nederland in overweging genomen, waarbij gekeken is naar diverse mogelijkheden in de Zuidelijke Randstad en West- en Midden-Brabant. De heer Jack. Boevé: “De keuze is uiteindelijk gevallen op het bedrijventerrein Dombosch bij Raamsdonksveer in de gemeente Geertruidenberg. Uiteindelijk waren de gunstige logistieke ligging van Raamsdonksveer en de snelle procedure voor vergunningen in de gemeente Geertruidenberg doorslaggevend voor onze keuze”.

De burgemeester van Geertruidenberg, de heer M.J. A Meijer, is blij dat een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld het oog heeft laten vallen op Raamsdonksveer.  “Dit bevestigt nog eens de uitstekende ligging van het bedrijventerrein Dombosch. Daarnaast juicht  de burgemeester de nieuwe ontwikkeling met betrekking tot cross-dock operaties van harte toe om met slimme logistieke concepten het  aantal vrachtwagenkilometers te reduceren. Goed voor het milieu en goed voor minder files!”  

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft Tibbet & Britten begeleid bij hun locatiekeuze en in het vestigingstraject. 

Voor meer informatie:

Tibbet & Britten, dhr. J. Boevé, 030-6083707
Gemeente Geertruidenberg, dhr.M.J.A. Meijer,  0162-579506
NV REWIN West-Brabant, dhr.C. Nuijten, 076-5646790.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant