REMINDER: laatste ronde SIR-subsidie voor innovatieve, (West-)Brabantse bedrijven

REWIN helpt bij aanvragen SIR-regeling 2024

REMINDER: Om als Brabantse economie concurrerend te blijven, is het belangrijk dat innovatie structureel gestimuleerd wordt. Nieuwe start-ups of bestaande midden- en kleinbedrijven (mkb) hebben vaak innovatieve nieuwe ideeën, producten of diensten, maar missen het budget om dit verder te ontwikkelen. De provincie wil ervoor zorgen dat deze innovaties niet verloren gaan. Daarom ondersteunt ze ondernemingen met de Stimulering van Innovatie in de Regio regeling (SIR).

Voor innovatieve mkb'ers en startups

De SIR-regeling vult een gat in de financieringsketen. Voor innovatieve startups kan SIR gebruikt worden voor het uitvoeren van een haalbaarheidsproject (klantvalidatie). Gevestigde mkb’ers kunnen de SIR inzetten voor het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten of productieprocessen.

Een belangrijke voorwaarde voor financiering van een project is dat het wordt uitgevoerd in de regio West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant of Zuidoost-Brabant.

Subsidie

Het subsidiepercentage voor bestaande ondernemingen is 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 45.000. Voor innovatieve startups is dat 50% met een maximum subsidiebedrag van € 15.000. 

SIR infographic 2024
Klik op de infographic om te vergroten of te downloaden (PDF)

Openstellingsperiode: 1 februari 2024 t/m 1 oktober 2024

De SIR-regeling kent in totaal drie openstellingsperiodes, waarvan er twee al achter de rug zijn. De laatste tranche opent op 1 februari a.s. en sluit op 1 oktober 2024.

Meer weten?

Ben je een mkb’er uit West-Brabant en wil je SIR-subsidie aanvragen? Mail of bel met Rom van Oers. Zijn contactgegevens vind je rechtsboven.   

Regionale Startups kunnen contact opnemen met Koen Ferket van B’WISE (het West-Brabantse startup-programma) via k.ferket@rewin.nl of +31 6 15 329 030. 

Neem contact op
Rom van Oers

Business development

r.vanoers@rewin.nl
06-57 56 76 62

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant