SynchUp! | Twee nieuwe challenges open; Fokker Services Group/Koninklijke Luchtmacht en Shell

Beide challenges draaien om ‘remote’ oplossingen voor vraagstukken uit de dagelijkse operatie van de bedrijven.

SynchUp! publiceerde vandaag twee nieuwe innovatievraagstukken van grootbedrijven. Tot 14 september kunnen mkb’ers, start-ups en anderen hun ideeën of oplossingen indienen en daarmee een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en uitgebreide financiering en ondersteuning. SynchUp! stelt een voucher van €10.000 beschikbaar voor de ontwikkeling van een pilotproject.

De nieuwe challenges

De grootbedrijven die een uitdaging voorleggen aan mkb’ers/start-ups zijn bekende namen: Fokker Services Group/Koninklijke Luchtmacht (Woensdrecht) en Shell (Moerdijk). Beide challenges draaien om ‘remote’ oplossingen voor vraagstukken uit de dagelijkse operatie van de bedrijven. De twee spelers in de civiele en militaire luchtvaart zoeken naar een manier om op afstand vliegtuiginspecties en -reparaties te ondersteunen. Shell zou graag een oplossing vinden om de handgeschakelde afsluiters op afstand en vanuit één controlepunt te kunnen bedienen.

SynchUp! brengt de partijen overigens niet alleen maar bij elkaar. Door intensieve begeleiding en het gebruik van bewezen methodieken maximaliseert SynchUp! de kans op succes.

Bekijk hieronder de challengevideo’s van Fokker Services Group/Koninklijke Luchtmacht en Shell

Resultaten

Eerdere SynchUp!-challenges van Vanderlande, Fokker Services Group en Philips uit 2022 leidden inmiddels tot innovatiecontracten met drie mkb’ers, van regionale tot internationale.

Bij DSV liep de openstellingsperiode van hun challenge in maart af, en vonden onlangs de eerste tests van mogelijke oplossingen plaats. De kans is groot dat DSV met een aanbieder tot samenwerking komt.

Deadline: 14 september, 17:00 uur

De periode om via het uploaden van een pitch deel te nemen aan de twee nieuwe challenges eindigt op donderdag 14 september om 17:00 uur. Geïnteresseerde mkb’ers, start-ups, zzp’ers en wetenschappers kunnen vóór die tijd alle benodigde informatie vinden en hun idee indienen op de SynchUp!-website.

Waarom je dat zou moeten doen lees je hier!

Partijen achter SynchUp!

SynchUp! is een initiatief van REWIN West-Brabant. We werken voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers, start-ups en andere partijen met een mogelijke oplossing serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.

Neem contact op
Freek van den Heuvel

SynchUp!/Projectontwikkeling en -uitvoering

f.vandenheuvel@rewin.nl
06-51 99 41 19

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant