Resultaten REWIN 2001

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Focus op structuurversterking

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft goede resultaten gerealiseerd in 2001. 79 Bedrijven besloten tot vestiging in West-Brabant, met in totaal ruim 2.000 arbeidsplaatsen en een investeringsvolume van ruim 280 miljoen Euro.

In de acquisitie van nieuwe vestigers richt REWIN zich in het bijzonder op een aantal sectoren, die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische groei van de regio en daarmee de structuur van de regio versterken. In 2001 betrof dit bedrijven in informatie- en communicatie-technologie (ICT-sector), call-centers en de zogenaamde Beneluxeringskandidaten’ (internationale ondernemingen met kantoorvestigingen in België en Nederland). Van alle 79 vestigers in 2001, behoorden 12 bedrijven tot de drie genoemde preferente sectoren. ‘

REWIN is vanzelfsprekend ook actief voor het regionale bedrijfsleven. In 2001 namen 151 bedrijven deel aan Groeisupport, dat West-Brabantse bedrijven ondersteunt bij hun groei en uitbreiding. Hierbij zijn 37 concrete uitbreidingen gerealiseerd. Daarnaast neemt REWIN ook initiatieven ter versterking van de economische structuur. 167 Bedrijven namen deel aan de verschillende regionale projecten, waarbij er 6 projecten in uitvoering zijn en 8 in ontwikkeling.

Op verzoek verzorgt REWIN ook maatwerk voor haar aandeelhouders, met rapportages over uitbreidingsplannen van bedrijven, adviezen over revitaliserings-mogelijkheden en haalbaarheidsonderzoeken. Zo speelt REWIN in op de behoefte van 12 gemeentelijke aandeelhouders aan ondersteuning bij specifieke locale bedrijfsproblemen, op die terreinen waar REWIN specifieke deskundigheid kan bieden. In 2001 waren 2 maatwerkprojecten begroot en zijn er uiteindelijk 12 gerealiseerd.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant