Relement wint Brabant40 Award voor meest succesvolle Brabantse startup

Ontstaan binnen Biorizon, bekroond voor pionierswerk in de grondstoffentransitie

Op 25 september was in het Evoluon in Eindhoven de eerste editie van LEVEL UP, hét event voor de nationale en internationale startup-community. Een unieke kans voor startups om inspirerende founders, ondernemers met lef en relevante investeerders te ontmoeten. 

800+ deelnemers

De animo was overweldigend; ruim voor de eventdatum waren alle toegangskaarten vergeven. De 800+ deelnemers participeerden in intensieve workshops en luisterden naar keynotes. Onder andere de als zeer goed ervaren keynote van Kees Aarts, founder van Protix met hun fabriek in Bergen op Zoom

Er was op het event veel kennis te halen, onder meer over hoe je als startup jouw businessmodel beter kunt afstemmen op je markt, en hoe je het beste je team kunt samenstellen. In het Investeerderscafé werden startups geholpen met het versterken van hun pitch, en in het Clubhouse kregen deelnemers van peers antwoorden op al hun vragen.

LEVEL UP 2023 was een gezamenlijk initiatief van BOM, Braventure, The Gate, Brainport en MT/Sprout. REWIN was een van de sponsoren van het event. REWIN ondersteunt startups uit West-Brabant met het programma B’WISE, de turbo voor jouw startup. Arthur Nijhuis, programmamanager Startup & Scale-Up/B’WISE van REWIN, was moderator van een drukbezochte (>100 deelnemers) workshop over gaming en hoe je binnen die tak van sport ‘de deal sluit’.

Relement wint Brabant40 Award 2023

Een van de hoogtepunten van LEVEL UP 2023 was de uitreiking van de Brabant40 Award voor meest succesvolle Brabantse startup. Deze nieuwe prijs is bedoeld om de ondernemende en innovatieve geest in de provincie Brabant in de spotlights te zetten. De prijs ging naar Relement, die hun ontwikkelingen startten vanuit het programma Biorizon en op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. We zijn daar als regio trots op!

Relement versnelt de grondstoffentransitie en werd bekroond om hun pionierswerk in het oplossen van een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Relement maakt namelijk uit hernieuwbare, niet-eetbare biomassaresten bijzondere stoffen, ‘aromaten’, die gebruikt worden in bv. kleding en auto’s ter vervanging van olie of andere fossiele bronnen. Deze nieuwe aromaten zijn niet alleen beter voor de planeet, maar ze maken producten ook beter. Bijvoorbeeld: verf die harder en krasbestendiger is.
De jury koos de winnaar op basis van de input van het publiek uit 40 Brabantse genomineerden. Relement ontving de prijs uit handen van minister Micky Adriaansens (EZK).

REWIN/B’Wise begeleidde Relement vanuit het Brabant Startup Fonds in een deel van hun traject.

LEVEL UP 2023
Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanagement Startup & Scale-up | B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant