Financiering & subsidies

Heb jij een project met een positieve impact op de economische structuur van West-Brabant? Of ben je een West-Brabantse mkb'er of startup die gericht met innovatie bezig is? Kijk dan naar het Onderzoek & Ontwikkelfonds, of de Subsidieregeling Innovatie in de Regio (SIR). Of zoek je financiering? Pitch dan je innovatieve plan voor de Financieringstafel West-Brabant /Zeeland

Onderzoek & Ontwikkelfonds

Voor unieke projecten met een onderzoekend of experimenteel karakter. Dit fonds is aanjager én verdubbelaar voor innovatieve of experimentele projecten die de West-Brabantse economie en het mkb van nieuwe impulsen voorzien.

Subsidie is mogelijk voor het uitvoeren van een studie, verkenning, het voorbereiden of uitvoeren van een proef of pilot. Kijk op Regio West-Brabant voor meer informatie over deze regeling en het indienen van een aanvraag.  


Subsidieregeling Innovatie in de Regio 

Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven in deze uitdagende tijden van toenemende personeelstekorten en grondstofprijzen te ondersteunen, heeft de provincie Noord-Brabant de SIR-regeling ingesteld. SIR staat voor Stimulering van Innovatie in de Regio. Op 1 februari 2023 gaat de regeling voor de tweede keer open.

De SIR-regeling moet de drempel om te innoveren verlagen en is bedoeld voor mbk-ondernemingen en innovatieve startups in een groot aantal economische sectoren in de regio West-Brabant. 

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten en productieprocessen die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering, mobiliteit en verduurzaming van de voedselketen. Het gaat om innovatie-initiatieven van zowel gevestigde mbk-ondernemers als innovatieve startups in de vroegste fase van de ontwikkeling. Op deze manier biedt de SIR juist deze ondernemingen nieuwe perspectieven. 

Het subsidiepercentage voor bestaande ondernemingen is 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 45.000. Voor innovatieve startups is dat 50% met een maximum subsidiebedrag van € 15.000.

Ben je een gevestigde mkb-er of innovatieve starter uit West-Brabant en wil je SIR-subsidie aanvragen? Neem contact op met Rom van Oers van de regionale ontwikkelingsorganisatie REWIN.

Financieringstafel West-Brabant Zeeland

Ben je op zoek naar financiering? Heb je een innovatief plan, maar lukt het net niet om financiering rond te krijgen? En weet je niet waar dit aan ligt?  Dan is de Financieringstafel iets voor jou. Pitch je plan en ontvang feedback van de professionals. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Rom van Oers. Voor meer info: Financieringstafel

Neem contact op
Rom van Oers

Business development

r.vanoers@rewin.nl
06-57 56 76 62

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant