Energielink opent Beneluxkantoor

Op 4 juni 2018 opende het Zwitserse bedrijf EnergieLink GmbH uit Dietikon bij Zürich een nieuwe vestiging in Breda. Voor de specialist op het gebied van inspectie en onderhoud van industriële installaties, voornamelijk afvalverbrandingsinstallaties, is dit al de tweede vestiging in een ander Europees land. Begin 2017 namen ze het Duitse Steinberg und Kirsch GmbH over en realiseerden ze een strategisch belangrijke markt- en portfoliotexpansie. Het was voor hen een logische stap om vervolgens te gaan kijken naar de mogelijkheden om ook de Beneluxmarkt gericht te bedienen vanuit een eigen agentschap. REWIN stond hen bij in hun zoektocht naar een geschikte locatie en de oprichting van een Nederlandse bedrijfsentiteit.   

Het agentschap, opgericht als Nederlandse BV, wordt bestuurd door de twee directeuren van EnergieLink, Laurent Ludwig en Matthias Felber. Zij beschikken dankzij tal van succesvol afgeronde inspectie- en onderhoudsprojecten in Nederland al over een diepgaande landspecifieke branche- en marktkennis. Het management wordt in Breda ondersteund door drie Nederlandse technische experts: "Met de oprichting van EnergieLink BV in Breda willen we onze klanten in Nederland nog sneller en persoonlijker van dienst zijn en voldoen aan de grote vraag naar eersteklas onderhoudsdiensten voor industriële installaties en afvalverbrandingsinstallaties in het hele land." Laurent Ludwig bevestigt dit: "Door het merk EnergieLink in de Benelux te vestigen, zijn we erin geslaagd onze marktpositie in Europa verder te versterken en ons producten- en dienstenportfolio nog beter toegankelijk te maken voor potentiële klanten."

In eerste instantie is Energielink geholpen aan tijdelijke huisvesting in Breda aan de Smederijstraat . Met ingang van augustus kunnen ze terecht in hun nieuwe vestiging aan de Tinstraat, waar ze een kantoor van ca. 150 m2 betrekken met een warehouse van ca. 200 m2. Op 30 augustus vindt hier hun openingsparty plaats.

Omdat het een buitenlandse vestiger betreft, heeft REWIN ook de BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij) betrokken in het traject. "Energielink sluit als specialist op het gebied van onderhoudswerkzaamheden en vooral afvalverbrandingsinstallaties ook prima aan bij de West-Brabantse speerpuntsector hightech & maintenance" is de conclusie van Tjeerd Janssens, adviseur Bedrijfsvestiging van REWIN. "Mogelijk kunnen we vanuit dit regionale programma de binding van Energielink met de regio nog versterken."  


Over EnergieLink
EnergieLink is in heel Europa actief als expert en dienstverlener voor het efficiënt inspecteren en onderhouden van industriële installaties, afvalverbrandingsinstallaties, biomassa-installaties en cement- en chemische installaties.

Voor meer informatie: Tjeerd Janssens van REWIN. Zie zijn contactgegevens hieronder.
Werkzaamheden bij Attera in Moerdijk
.
onderhoudswerkzaamheden
.
Energielink is actief met onderhoudsprojecten

Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907