Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

1ste West-Europese fabriek van Sarten komt in Roosendaal

1ste West-Europese fabriek van Sarten komt in Roosendaal

Sarten is een snelgroeiend Turks bedrijf, gespecialiseerd in de productie van verpakkingen voor fast moving consumer goods. Het bedrijf behoort tot de top 100 van Turkse industriële bedrijven en produceert allerlei soorten metalen en plastic verpakkingsproducten. In totaal telt Sarten 3.000 werknemers en  15 productielocaties in Turkije, Rusland en Bulgarije. Binnenkort start Sarten met hun eerste West-Europese productie vestiging, waarbij de keuze is gevallen op een pand op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal. REWIN stond hen hierbij terzijde.

Productie van metalen blikjes

“Ruim een jaar geleden zijn de eerste contacten gelegd via  NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij)” vertelt Tjeerd Janssens, adviseur vestigen bij REWIN. “Toen is een long list opgesteld van potentiële vestigingslocaties. Omdat Sarten al afnemers in Nederland heeft zitten, hebben we als REWIN in samenwerking met de BOM diverse locaties voorgedragen op basis van de eisen en specificaties van Sarten. Een pand in Roosendaal bleek het meest geschikt en eigenaar Mertens stelde zich zeer coöperatief op.” Mehmet Ali Civelek, commercieel directeur van Sarten, vult aan: “We gaan metalen blikjes produceren om die vervolgens te distribueren naar de eindafnemers. Daarbij zochten we een bestaand pand met bijzondere afmetingen, met voldoende lengte voor de productielijn, maar niet te breed. En natuurlijk  tegen een concurrerende prijs. Ook de beschikbaarheid van personeel is voor ons belangrijk. In Roosendaal kwam alles samen.”

Werknemers opleiden

De verbouwing in hun nieuwe pand op Borchwerf is al afgerond. Er zijn extra kantoren gerealiseerd en er is een extra zware stroomaansluiting aangelegd. “We starten in november met de productie” meldt Civelek. “Ondertussen hebben we een aantal nieuwe medewerkers naar Istanbul gestuurd voor specifieke opleidingen, zodat we straks gelijk goed kunnen beginnen.” In totaal kunnen er  zo’n 40 personen bij Sarten in Roosendaal aan het werk. “Nu nog aan 1 productielijn, maar volgens planning zal er binnen 1 jaar een tweede productielijn volgen”.

Begeleiding REWIN

REWIN heeft Sarten niet alleen begeleid bij de zoektocht naar een geschikt pand. “We hebben hen via ons netwerk kunnen helpen bij het vinden en aantrekken van een lokale manager, technisch en productiepersoneel, samen met de gemeente de benodigde vergunningen geregeld en hen geïntroduceerd bij diverse toeleveranciers. Zo gaat Sarten samenwerken met een lokaal transport bedrijf. Civelek: “Binnenkort gaat er iedere dag een vrachtwagen van Biskop Transport vol met Sarten blikjes uit.” Als alles naar verwachting loopt op de West-Europese markt, zal Sarten in de toekomst ook een eigen pand bouwen. “In West-Brabant uiteraard!” vult Janssens aan.

Welkom in Roosendaal

Wethouder Hans Verbraak van Economische Zaken is ingenomen met  de komst van Sarten naar Borchwerf. Hij heet ze graag welkom. “Een indrukwekkend Turks bedrijf die zorgt voor extra werkgelegenheid in de gemeente Roosendaal. En die bovendien gebruik gaat maken van de diensten van bedrijven die hier al zitten.”
 
Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) constateerde recent dat West-Brabant samen met  Eindhoven de industriële topregio’s van Nederland vormen. Regio’s met een bovengemiddelde economische groei. “De komst van Sarten versterkt dit beeld nog verder”.          

Sarten

Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907