Bio-pot van West-Brabantse Millvision genomineerd voor Award

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Kanshebber Millvision

Op  16 en 17 december a.s. vindt in Keulen, Duitsland voor de zesde keer ’s werelds grootste Wood-Plastics (WPC) and Natural Fibre Composites (NFC) conferentie plaats. Toonaangevende sprekers uit de biocomposieten industrie en -R&D sfeer zullen een breed scala aan onderwerpen behandelen en er hun meest recente producten en innovaties presenteren. Op de eerste dag van de conferentie wordt bovendien de Wood and Natural Fibre Composite Award 2015” uitgereikt.

Het West-Brabantse consortium Millvision uit Raamsdonk, dat via het bedrijf Bato Plastics vooral voor de tuinbouw allerlei kunststof verpakkingen en aanverwante materialen produceert, is met hun bio-pot genomineerd voor deze prestigieuze award. Namens Millvision/Bato Plastics zal Leon Joore op 16 december de honneurs waarnemen en deelnemen aan de Award Ceremony.

Waarom is de bio-pot van Millvision zo bijzonder?

De laatste decennia zijn er vele varianten biobased bloempotten gelanceerd die stuk voor stuk geen commercieel succes werden. Millvision is er echter in geslaagd bloempotten van biocomposieten te maken voor boom- en bloemkwekerijen die binnen een tijdsbestek van enkele maanden in de koude grond afgebroken zijn. Het in de bio-pot gebruikte biocomposiet bestaat uit restvezels uit de agroindustrie (stengels van paprika’s, grassen).

De voordelen van de nieuw ontwikkelde bio-pot zijn: betere plantgroei, het overbodig maken van meststoffen  (de pot zelf dient namelijk als meststof)  en het feit dat er geen plastic afval (oliegebaseerde potjes) meer in het milieu terechtkomen.

Millvision is er bovendien in geslaagd hun bio-pot tegen een dusdanig concurrerend prijsniveau te fabriceren dat er inmiddels 50.000 stuks van zijn verkocht en het product wel degelijk kan worden bestempeld als een commercieel succes.

Clusterpartner topsector biobased economy

Millvision is een van de frontrunners in de West-Brabantse biobased economy, en is betrokken bij diverse door REWIN geïnitieerde clusters in deze snel groeiende regionale topsector.

 van restvezels naar bio-pot

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant