Europees hoofdkantoor Ritchie Bros naar Breda

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

rithcie bros kiest BredaRitchie Bros, het grootste veilinghuis ter wereld, kiest het centrum van Breda voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor

Richie Bros. Auctioneers, het grootste industriële veilinghuis ter wereld, heeft besloten haar nieuwe Europese hoofdkantoor te vestigen in het centrum van Breda. Door een nauwe samenwerking tussen Rewin en DTZ Zadelhoff heeft Breda de voorkeur gekregen ten opzichte van Rotterdam en Antwerpen. In het nieuwe hoofdkantoor komen circa 60 personen met diverse nationaliteiten te werken. De aanwezigheid van Richie Bros. is een aanzienlijke impuls voor het internationale karakter dat de gemeente Breda steeds meer gaat krijgen. 

Ritchie Bros. Auctioneers, geregistreerd als RBA op de beurzen van New York en Toronto, staat bekend om haar innovatieve veilingmethodes voor het kopen en verkopen van trucks en ander rijdende industriële machines zoals vorkheftrucks, graafmachines en kranen. Het veilinghuis verzorgt jaarlijks meer dan 175 industriële veilingen en heeft 110 kantoren in meer dan 25 landen, waaronder 33 veilinghuizen in Noord-, Zuid- en Centraal Amerika, Europa, Azië, Australië, en het Midden-Oosten. Ieder jaar verkoopt Ritchie Bros meer gebruikte industriële machines en trucks dan wie ook ter wereld.

Het grootste veilinghuis ter wereld  voor machines en trucks

Managing Director, Jorge Consiglieri, verklaart de keuze voor Breda als volgt: "Om op ons bestaande veilingterrein in Moerdijk verdere groei mogelijk te maken, waren we op zoek naar een nieuwe, centrale locatie voor ons Europese hoofdkantoor. We willen onze, veelal internationale, nieuwe medewerkers een aantrekkelijke werkomgeving kunnen bieden. Met de keuze voor Breda denken we hieraan te kunnen voldoen; de stad is straks via de HSL aangetakt op een internationaal netwerk van vooraanstaande Europese zakensteden. Bovendien is Breda een bruisende stad met een historisch centrum en heel aantrekkelijk in termen van Quality of Life."

Geert Bioch, directeur van Concordiastaete B.V, eigenaar van het gebouw, is enthousiast: "Wij hebben flink geinvesteerd in het gebouw omdat wij een groot vertrouwen hebben in de aantrekkingskracht van het centrum van Breda¡±. Het gebouw in de Concordiastraat wordt volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Dat Ritchie Bros. juist voor dit gebouw heeft gekozen is begrijpelijk. Het gebouw beschikt over een eigen parkeervoorziening in het centrum en dat is erg schaars."Ook wethouder Adank  (economische zaken) is verheugd over de komst van het internationale kantoor: "Het Bredase aanbod sluit goed aan op de vraag van het internationale bedrijfsleven. De gunstige geografische ligging, goede bereikbaarheid, hoogopgeleide beroepsbevolking en het prettige woonklimaat vormen sterke troeven. Die kunnen we met de HSL-aansluiting nog beter uitspelen. Bedrijven als Ritchie Bros zijn hier meer dan welkom. Dergelijke vestigingen bevestigen ons in de keuze voor grootschalige ontwikkeling in de spoorzone: Via Breda wordt een aantrekkelijke uitvalsbasis voor  bedrijven met een Benelux- of Europese oriëntatie."

DTZ Zadelhoff heeft, namens Concordiastaete B.V., de transactie gerealiseerd, met ondersteuning van Rewin.

Voor meer informatie:

NV REWIN West-Brabant
Cees Nuijten
tel. 076-5646890
mob. 06-53332270

Neem contact op
Carla Scheurink

Communicatiemanager

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21