Delen blijkt vermenigvuldigen | creatieve initiatieven beter in beeld

De sector Creatieve Dienstverlening beweegt op een bijzondere manier. Steeds vaker zoeken creatieve partijen elkaar op en verbinden we initiatieven met elkaar. Maar weten we eigenlijk wel wat er allemaal speelt?

Er zijn heel veel mooie, creatieve initiatieven en evenementen in West-Brabant. Jammer dat we dat nauwelijks van elkaar weten. Sterker nog, potentiële partners concurreren vaak met elkaar. Vanuit die gedachte zijn we aan de slag gegaan. Om te kijken hoe dat anders kan. 
Jong creatief talent van de opleiding Communicatie (Avans) ging de afgelopen maanden in gesprek met een groot aantal West-Brabantse creatieve instellingen en organisaties. Doel: ophalen waar ze mee bezig zijn op het gebied van zakelijke creativiteit. En dat is breed. Dat gaat van digitalisering, via sociale innovatie tot eventtechniek en alles daartussenin.

 

Connect Creativity
In de online sessie ‘Connect Creativity’ op 3 juni koppelden de (tweedejaars) studenten hun bevindingen terug aan creatieve dienstverleners en andere sectorbetrokkenen. Als hulpmiddel daarbij hadden ze alle regionale evenementen en initiatieven in een overzicht verwerkt. Zo werd inzichtelijk wat er in welke creatieve discipline allemaal gebeurt.

Na het bespreken van het overzicht gingen de deelnemers aan de slag om vast te stellen of er direct al verbindingen tussen initiatieven mogelijk waren. En die waren er! Een link tussen BUas en de nieuwe Triple O-ontwikkeling rondom Stagetechniek in Bergen op Zoom bijvoorbeeld. En een tussen Het Patronaat en verschillende initiatieven. Koppelingen over de hele breedte van West-Brabant. Erg leuk, want dat is helemaal niet vanzelfsprekend. 
En: het overzicht bleek zelfs nog niet compleet. Tijdens de sessie kwamen ook nieuwe events en plannen boven water die (blijkbaar) nog niet online te vinden waren. De digitale bijeenkomst was een geweldige kans om juist die initiatieven ook meteen met elkaar te delen.

 

Eye-opener
Een van de deelnemers verwoordde na afloop zijn gevoel zo:
“Je weet in je achterhoofd wel ongeveer wat er speelt, maar dit heeft me toch echt weer geïnspireerd. Ik heb meteen haakjes naar collega’s doorgezet! Heel waardevol om dit zo samen te bespreken.” Tijs van Es

Kortom: het belang van elkaar ontmoeten is hier weer eens mee aangetoond. We zijn allemaal zo hard aan het werk aan mooie toekomstige successen, dat we soms vergeten wat er om ons heen gebeurt. Dit soort bijeenkomsten zorgen ervoor dat we actief samen kijken naar kansen voor samenwerking. Dat gaan we erin houden!

 

Wordt vervolgd
We gaan ervoor zorgen dat het events- en initiatievenoverzicht verder wordt verrijkt. Het resultaat delen we later dit jaar tijdens een mooi event dat we aan het voorbereiden zijn. Daarover snel meer!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant