Corona – Ondernemershulp en Taskforce MKB

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Vragen van ondernemers in tijden van Corona. REWIN heeft een Taskforce MKB opgericht voor West-Brabantse ondernemers. Wij helpen u.

Het zijn bijzondere tijden voor ondernemers. Met veel vragen en onzekerheden over  bedrijfsvoering en de impact van Corona. Maar REWIN is er juist nu voor u. Met concrete informatie over waar u met uw vragen terecht kunt. En we houden de vinger aan de pols en gaan met u in gesprek. Daarvoor hebben we nu de speciale Taskforce MKB opgericht. Om met u te sparren over uw specifieke uitdagingen en behoeften en om te kijken waar we kansen kunnen creëren. Alle hens aan dek om West-Brabantse ondernemers met groeipotentie en veelbelovende startups juist nu te ondersteunen.    

Informatie voor ondernemers
Wilt u specifiek weten welke Corona regelingen er zijn? Kijk dan op de volgende overzichtspagina

Géén Corona-loket
REWIN is echter nadrukkelijk geen Corona-loket. Ondernemers kunnen met hun Corona-vragen terecht bij andere instanties, die dit vanuit hun eigen specifieke kennisterreinen prima oppakken. We weten hen wel te vinden en zijn een ‘doorgeefluik’ naar bijvoorbeeld de loketten van de gemeente, provincie of KvK. Maar onze echte kracht ligt elders. En die kracht is de basis voor Taskforce MKB. Inhoudelijk sparren met ondernemers en daarbij waardevolle verbindingen leggen. 

Taskforce MKB
Wij hebben onze organisatie tijdelijks anders ingericht waardoor wij de Taskforce MKB  mogelijk kunnen maken.  En we zijn al volop aan de slag. Door u en uw West-Brabantse collega ondernemers pro-actief te benaderen en het gesprek aan te gaan. Telefonisch en al dan niet met beeld. Om op  informele wijze te sparren over de uitdagingen waarmee u zich als West-Brabantse ondernemer geconfronteerd ziet. 

Groei MKB-ers en startups
Wij richten ons in eerste instantie op de ondernemers die we al kennen uit het Startup programma en het Groei-MKB programma. En dan specifiek de bedrijven die zich richten op innovatie, internationalisering en schaalbaarheid van hun product of dienst. Juist deze bedrijven zullen zich in het post-corona tijdperk het snelste herstellen en dus zorgen voor een stevige economische basis in onze regio.

Sparringpartner 
Maar er zijn natuurlijk meer West-Brabantse ondernemers en startups die in dit plaatje passen. Juist deze ondernemers willen we ook graag spreken. Om een waardevolle sparringpartner te zijn. Inventariseren welke kansen en uitdagingen u als ondernemer ziet en wat u juist in deze tijd zou helpen. Want we merken dat daar een grote behoefte aan is. En wij kunnen helpen. Omdat we sterk zijn in het leggen van verbindingen en waardevolle koppelingen. 

Waardevolle koppelingen tussen bedrijven.
Denk bijvoorbeeld aan gebruik van elkaars resources nu er over- en ondercapaciteit ontstaat in bijvoorbeeld personeel, grondstoffen of producten. Maar denk ook aan ondersteuning bij financiering via adviesvouchers (bijvoorbeeld in relatie tot de tijdelijke maatregelen van het Rijk) of digitale financieringstafels 

Oproep
Bent u de innovatieve ondernemer met groeikansen na deze Coronadip? Of een veelbelovende startup die in bovenstaand plaatje past ? Of een ZZP-ers in de Creatieve Industrie, één van onze regionale programma’s? En bent u nog niet benaderd door een van de REWIN Taskforce medewerkers? Neem dan contact met ons op. De contactgegevens vindt u hieronder.

taksforce

Neem contact op
Guido van Liefland

Business development

g.vanliefland@rewin.nl
06-53 58 76 54

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant