ACS Systems, fabrikant afneembare trekhaken

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

 

Dhr van Strien: Wij willen de grootste van europa worden?

Onnodig veel schade bij kop-staartaanrijdingen; te hoge verzekeringspremies; blauwe schenen van het er tegenaan lopen; ontsiering van de auto. Redenen te over om voor een afneembare trekhaak te kiezen", zegt de heer Van Strien, managing director van ACS-systems in Oosterhout. Ons product is een betaalbare, afneembare, automatisch vergrendelende trekhaak van uitstekende kwaliteit.?


Meest innovatief
De heer Van Strien heeft jarenlang in de automobiel­industrie gewerkt als ontwikkelingsingenieur. Na dienstjaren bij Daf Trucks en Volvo kwam hij bij een bekende fabrikant voor uitlaten en trekhaken terecht. Daar kreeg hij opdracht een af­neem­bare trekhaak te ontwikkelen. De door Van Strien ontwikkelde trekhaak won het jaar daarop meteen een prijs voor de meest innovatieve constructie voor toe­leveranciers van de automobiel­industrie. Kort daarna ben ik voor mezelf in België een ingenieursbureau begonnen. In mijn vrije tijd heb ik een afneembare trekhaak ontwikkeld: Een ander systeem, een ander patent.?

dhr. van Strien

 

Renault als klant
Na een martelgang langs trekhaakfitters, garages en importeurs om zijn product aan de man te brengen, kwam Van Strien uiteindelijk in contact met de grootste trekhakenfabrikant in Frankrijk, Siarr. Wij leveren hoofdzakelijk aan de Franse automobielindustrie. Wij startten samen een pilotontwikkeling voor de nieuwe Citroen C5. De ontwikkelde afneembare trekhaak hebben we vervolgens bij Citroen aangeboden. We kregen de opdracht en dat is een groot succes geworden? vertelt hij. Intussen heeft het Oosterhoutse bedrijf ook Renault als klant gekregen. Medewerkers van Renault hebben onze fabriek reeds bezocht. De samenwerking verloopt zo goed dat we binnenkort de trekhaken mogen leveren voor een nieuwe door hen ontwikkelde auto.?
         
De afneembare trekhaak, zoals gemaakt voor Citroen en Renault

 

De grootste
NV REWIN heeft ACS-systems met name voorzien van de nodige financieringsadviezen. We hebben daarbij veel hulp gekregen van Michael Bakker van REWIN die ons uitstekend begeleid heeft. Ook heeft REWIN de helpende hand geboden bij het vinden van een geschikte locatie. "Wij zijn weggegaan uit Vlissingen omdat we een centralere uitvalsbasis wilden hebben. Wij doen veel zaken met bedrijven uit Brabant zoals Tilburg en Eindhoven. Hier in Oosterhout hebben we een prachtige locatie met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. We beschikken over drie bedrijfshallen en hebben de ruimte om nog een hal aan te bouwen. In totaal komen we dan op een loods­oppervlakte van 4.400 vierkante meter. Dit biedt ons de mogelijkheid te groeien naar een productieaantal van 150.000 trekhaken. Een aantal dat we binnen drie jaar willen verwezenlijken. Het vorige jaar hebben we zo’n 18.000 trekhaken gefabriceerd. Ons doel voor 2002, het produceren van 50.000 producten, is met de order van Renault in principe al behaald", aldus de heer Van Strien.

"ACS-systems heeft de potentie om op het gebied van afneembare trekhaken de grootste te worden van Europa. Veelzeggend is dat wij als starter zonder enige naamsbekendheid bij de automobielindustrie zijn binnengedrongen. Voorlopig denken we alleen maar aan groei, zowel in productie en productiemiddelen als in personeel."

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant