West-Brabants feestje tijdens uitreiking Koning Willem 1 prijzen

De Oscars onder de ondernemersprijzen zijn uitgereikt. En dat werd een West-Brabants feestje.

Parel

Donderdag 16 mei werden in Zwolle de Koning Willem 1 prijzen uitgereikt. Wij feliciteren Royal Cosun met de hoofdprijs in de categorie ‘Grootbedrijf’! Cosun ontving de prijs uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem 1 Stichting. 

Fantastische missie Royal Cosun

Royal Cosun produceert plantaardige voeding en voedingsingrediënten, biobased ingrediënten, diervoeding en groene energie op basis van planten en reststromen. De missie van Cosun: alles uit de plant halen en hiermee oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedsel en klimaat. Plantbased oplossingen worden een steeds belangrijker deel van onze voedselketen, met Cosun als koploper.

De koning Willem 1 prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. De uitreiking vindt tweejaarlijks plaats en wordt ook wel de Oscar van het bedrijfsleven genoemd. Focus ligt op Duurzaam Ondernemerschap.

West-Brabants feestje

West-Brabant was goed vertegenwoordigd in Zwolle met nominaties in verschillende categorieën.
DKG Groep heeft met haar merken Keller Keukens en Bruynzeel keukens de omslag gemaakt naar slimmer en duurzamer werken. Zo is de fabriek in Gemeente Bergen op Zoom flink gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Ook is er een keuken ontwikkeld van biobased bouwmaterialen. Dat leverde een verdiende nominatie op in de categorie ‘Grootbedrijf’.
FashionPower B.V. uit Gemeente Zundert wist met hun circulaire kleding oplossing een finaleplek te bemachtigen in de categorie ‘Duurzaamheids-plaquette’.

Schouten Europe uit Gemeente Altena was genomineerd in de categorie ‘MKB’. Schouten is al jarenlang bezig met ontwikkeling, productie en verpakking van plantbased producten.

Innovatieve hotspot

Deze nominaties bevestigen dat West-Brabant een hotspot is voor toegepaste technologie en plantbased oplossingen. Meer weten? Bekijk hier de economische agenda West-Brabant.

Maarten
Neem contact op
Maarten Hoogwout

Programmamanagement Innovatief Mkb

m.hoogwout@rewin.nl
06-51 03 27 41

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant