Wegener kiest voor Roosendaal

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Wie aan Wegener denkt, denkt aan uitgeven. Bijna 100 jaar geleden begon Johan Frederik Wegener met zijn eerste nieuwsblad. Uit dit initiatief ontstond in de loop der jaren het Wegener concern. De groei begon in de jaren zeventig en zette door in de jaren tachtig en negentig. Deels door autonome groei, maar vooral ook door overnames.  Wegener mag een grote speler genoemd worden op het gebied van mail, E-Media en de conventionele krantenmarkt. Met landelijk ruim 225 titels en een wekelijkse oplage van 7,2 miljoen exemplaren is Wegener marktleider op het gebied van huis-aan-huiskranten.  Deze specifieke tak binnen de uitgeverij is momenteel stapsgewijs bezig met de inrichting van een aantal regiokantoren. Voor de regio Zuidwest is Roosendaal uit de bus gekomen als meest geschikt vestigingslocatie. Dit betekent dat er met ingang van januari 2003, rond de 60 personen werkzaam zullen zijn op het nieuwe regiokantoor langs de A58.

Met titels als De Gazet, Het Kanton en Ons Eiland ontvangt menig inwoner van Brabant en Zeeland de kranten van Wegener wel eens op zijn deurmat. Het cement van de lokale gemeenschap worden de huis-aan-huiskranten ook wel genoemd. Voor veel mensen is dit medium, naast de regionale dagbladen, dan ook een onmisbare schakel in de wekelijkse stroom van informatie. Lokaal bestuur, plaatselijke organisaties, instellingen en burgers ontmoeten elkaar in de huis-aan-huiskrant. Daarnaast bieden deze bladen ook voor de lokale ondernemer een aantrekkelijk platform om middels advertenties zijn doelgroep te bereiken.

In het huis-aan-huiskranten segment neemt Wegener sinds jaar en dag een ijzersterke positie in. Om deze positie nog verder te optimaliseren heeft Wegener besloten een aantal efficiencyprojecten door te voeren. Kernwoord hierbij is het begrip integratie ofwel samenvoeging. Samenvoeging van de momenteel over diverse locaties verspreide productiegerichte werkzaamheden onder één dak. Dat leidt tot een productieomgeving die beter aansluit op het zich wijzigende aanlevergedrag vanuit de markt. waar afstand door digitale aanlevering steeds minder een belemmering is. Verkoop en redactionele activiteiten blijven, als vanouds, wel dicht bij de lokale ondernemer en de lezer.

De afgelopen maanden heeft de projectmanager van Wegener Huis-aan-Huiskranten zich intensief bezig gehouden met de selectie van de nieuwe locatie voor de regio Zeeland/West-Brabant. Vooral bereikbaarheid speelde hierbij een voorname rol. In een straal van  Oosterhout tot Vlissingen en niet te vergeten Zeeuws-Vlaanderen diende de nieuwe locatie met het openbaar vervoer goed bereikbaar te zijn. Ook de telecom infrastructuur is bij de keuze van belang geweest. Grote hoeveelheden data dienen vanaf de nieuwe locatie eenvoudigweg digitaal naar een van de centrale drukkerijen verzonden te kunnen worden. Daarnaast ging de voorkeur uit naar een eenvoudig bereikbare locatie in de omgeving van de snelweg.

Een rondgang langs de diverse plaatsen leidde tot de eerste voorlopige conclusie dat de keuze op Goes of Roosendaal zou moeten gaan vallen. Een aantal aspecten viel uiteindelijk in het voordeel uit van Roosendaal. Centraal gelegen, goed bereikbaar en voorzien van een uitgekiend telecomnetwerk bleek ook dit keer weer dat Roosendaal binnen Zeeland en Brabant een speciale positie inneemt.

Nadat de uiteindelijke keuze op Roosendaal was gevallen is Wegener Huis-aan-Huiskranten intensief gaan zoeken naar het juiste kantoorgebouw. Meerdere geschikte locaties kwamen in aanmerking maar uiteindelijk is gekozen voor een zichtlocatie langs de A58. Daar werd door bedrijfsmakelaardij DTZ Zadelhoff het Sioux House aangeboden. Dit moderne gebouw met een open structuur sloot wonderwel aan op de wensen van Wegener Huis-aan-Huiskranten en beschikt over voldoende vierkante meters om de ruim 60 medewerkers te huisvesten. 

Duidelijk is dat het gemeentebestuur van Roosendaal zeer verguld is met de keuze van deze uitgever voor Roosendaal. Wethouder Pelle verwoordt het als volgt: “ Historisch gezien bestaat er al een sterke band tussen Roosendaal en de grafische sector. Van oudsher zijn er in Roosendaal veel grafische bedrijven gevestigd. De Koninklijke van Poll Drukkerijen en het Brabants Nieuwsblad hebben jarenlang een sterke positie gehad in het Roosendaalse en met drukkerijen als Leto en Altorffer hebben we nog steeds gerenommeerde troeven in handen. We zijn dan ook zeer blij met de uiteindelijke keuze van Wegener Huis-aan-Huiskranten voor Roosendaal. Enerzijds natuurlijk vanwege het feit dat hier werkgelegenheid wordt geboden aan 60 personen. Anderzijds worden we weer bevestigd in onze opvatting dat Roosendaal op interprovinciaal niveau binnen Zeeland en Brabant een sterke positie inneemt.”

November 2002

Info:
Wegener: Mevrouw Bocker   013 5375376
Gemeente Roosendaal: De heer Cees Kools 0165 579451
REWIN West Brabant: De heer Cees Nuijten 076 5646790

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant