Vacature | Business developer innovatief ondernemen

Is samenwerken jouw superkracht om ondernemers klaar te stomen voor de toekomst?
Werkuren

32 - 40 uur/week

Dienstverband

Periode van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Salarisindicatie

€ 3.700 - € 5.000 p/maand o.b.v. fulltime (40 uur/week), naar gelang ervaring

Jij weet als geen ander wat er speelt onder ondernemers. In diverse branches, in kleine en in grote bedrijven in de regio: Jij zit op heel veel plekken aan tafel. Als Business developer voor het programma Innovatief Ondernemen help je de transitie naar een nieuwe economie te versnellen.
Jouw focus? Aandacht voor de kansen en uitdagingen van ondernemers in onze regio, als spin in het web in ons triple helix- speelveld.

REWIN West-Brabant staat op voor transformatie en een toekomstgericht West-Brabant. Met ons unieke netwerk initiëren en versterken we triple helix-samenwerking. Dit doen we via strategische programma’s en concrete projecten. Vanuit deze benadering werkt REWIN om het regionale economisch ecosysteem te versterken en onze economie in te zetten voor positieve verandering.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een Business developer innovatief ondernemen. In die rol help je de transitie naar een plantbased, circulaire en innovatieve economie te versnellen met aandacht voor de gezondheid van mens en planeet.

Jij weet als geen ander wat er speelt onder ondernemers in kleine en grote bedrijven en in diverse branches in de regio. Je (h)erkent de opgaven in een speelveld van overheid, bedrijfsleven en onderwijs. Kortom, jij zit op heel veel plekken aan tafel. 

 

Als Business developer voor het programma Innovatief Ondernemen help je de transitie naar een nieuwe economie te versnellen.

Jouw focus? Aandacht voor de kansen en uitdagingen van ondernemers in onze regio.

Je levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van onze ambitie: West-Brabant is in 2030 de voorloper in de transitie naar een nieuwe economie.  

Dit ben jij:

 • Je bent ondernemend en spreekt de taal van ondernemers;

  • Je bent messscherp als het gaat om nieuwe economie, techniek en innovatie;

  •  Je bent geen onbekende in het bedrijfsleven en de industrie. Nieuwe dingen pak je aan en/of je maakt je snel nieuwe dingen eigen;

  •  Jij overziet alles en waardeert ieders rol;

  •  Samenwerken is jouw superkracht om ondernemers klaar te stomen voor de toekomst;

 • Je bent een goede netwerker. Je weet voor ondernemers toegevoegde waarde te halen uit regionale, provinciale en landelijke triple helix-bijeenkomsten. Het is fijn als jij al een netwerk hebt in de regio West-Brabant.

En dit is jouw week:

Na de weekstart met het hele REWIN-team op maandagmorgen ga je naar een afspraak bij een ondernemer in Roosendaal. Je hebt haar ontmoet tijdens een netwerkevent over arbeidsproductiviteit. Deze ondernemer heeft een concrete vraag over digitalisering in het productieproces. Vanwege jouw netwerk in de regio weet je dat meerdere bedrijven voor dezelfde uitdaging staan. We kunnen deze bedrijven ook bundelen en er een gezamenlijk project van maken. Met collega John heb je al besproken dat daar een subsidie voor beschikbaar is. Hoog tijd om van één en één drie te maken. 

Nadat je de uitkomsten uit dit gesprek hebt vastgelegd, ga je door naar een regiobijeenkomst in Moerdijk. Daar zit je namens REWIN aan tafel om toe te lichten wat de impact van de nieuwe economie in het algemeen is. 

De laatste uurtjes van de dag werk je samen met een collega van het programma Circulair Ondernemen aan een nieuw instrument. Dat zorg ervoor dat bedrijven in de regio hun afvalstromen in kunnen zetten als grondstoffen voor andere ondernemers in de regio. Ondertussen spreek je met collega’s af dat jij deze donderdag voor wat lekkers zorgt voor bij de borrel.

Hierom wil jij werken bij REWIN:

 •  Je hebt een baan die écht het verschil maakt voor ondernemers in onze regio;
 • Je bent veel op pad vanwege jouw contacten met ondernemers en andere partners;
 • We noemden het al: Je krijgt de leuke collega’s en een leuke werkplek; 
 • Je kiest zelf je uren, waarbij we iemand zoeken voor 32 – 40 uur per week;
 • Je start met een periode van 1 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je verdient € 3.700 – € 5.000 bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Het exacte bedrag is afhankelijk van jouw ervaring. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering;
 • Je ontvangt zowel een telefoon als een laptop;
 • Je hebt 28 vakantiedagen per jaar (o.b.v. 40 uur).
 • Je ontvangt een vergoeding voor fitness.
 • Je hebt voldoende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Over REWIN

“West-Brabant is in Nederland dé voorloper in de transitie naar de nieuwe economie en is de plek voor innovatieve ondernemers die daaraan bijdragen”. Dit is onze gezamenlijke ambitie in West-Brabant voor 2030. REWIN werkt als ‘centrale spelverdeler’ samen met de triple helix partners aan de realisatie daarvan via de Economische Agenda 2023 – 2026.

Collega's en werkplek

Je wordt onderdeel van een enthousiast team waar samenwerking centraal staat, niet alleen met collega’s maar ook met teamleden van andere organisaties. Je werkt vanuit ons kantoor in het Merkhuis op de Triple O Campus in Breda. Ook ben je veel op pad in de regio West-Brabant.

De koffie staat klaar

Ben je nieuwsgierig en wil je eerst meer weten voordat je formeel solliciteert? Geen probleem. Dat kan ook, je bent welkom!

Maarten Hoogwout, programmamanager Innovatief Ondernemen bij REWIN, ontvangt jouw reactie graag uiterlijk 25 april a.s. | m.hoogwout@rewin.nl | 06-51 03 27 41 | www.rewin.nl

Maarten
Neem contact op
Maarten Hoogwout

Programmamanagement Innovatief Mkb

m.hoogwout@rewin.nl
06-51 03 27 41

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant