Samen werken aan maatschappelijke transitieprioriteiten met CrossRoads

Eerste call open vanaf 1 september
Interreg VL-NL

Heb jij een innovatief idee om hernieuwbare grondstoffen of duurzame energie in te zetten? Een ingenieuze oplossing voor een betere zorg op maat of slimmere productieprocessen? Maar ontbreek het je nog aan bepaalde kennis en expertise om dit te realiseren? CrossRoads Vlaanderen-Nederland helpt je bij het vinden van een partner over de grens en subsidieert product- of procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transities: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

 is een project binnen het Europese Interreg-programma en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen mkb/kmo-bedrijven in Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Zuid-Holland) en Vlaanderen.

CrossRoads-projecten zijn gericht op innovaties voor maatschappelijke uitdagingen. De toegevoegde waarde van de innovaties voor Nederlanders en Vlamingen moet centraal staan. De focus ligt op maatschappelijke transitieprioriteiten die in beide lidstaten bovenaan de agenda staan, met digitalisering als ondersteunend proces:

  • Duurzaam ondernemen
  • Duurzame energie
  • Industrie 4.0
  • Gezondheid

Matchmaking, subsidie en begeleiding

Een CrossRoads innovatieproject loopt tot twee jaar, en bestaat uit minstens één Zuid-Nederlandse mkb en één Vlaamse kmo. Onderwijsinstellingen/grote ondernemingen kunnen deelnemen:

  • als ze niet de ontvangende projectpartner zijn
  • als externe dienstverlener op basis van offerte
  • als onbezoldigde partner (ontvangt geen subsidie)

 

De maximaal toe te kennen subsidie is € 250.000, wat 50% van de totale subsidiabele kosten omvat. De eerste ‘call’ staat open van 1 september 2023 t/m 13 oktober 2023; in die periode kan je een projectaanvraag indienen.

Naast met de subsidie helpen de partijen achter CrossRoads met het vinden van een projectpartner(s) over de grens en voor begeleiding tijdens en na het innovatieproject. Het doel is om minstens 50 innovatieprojecten te starten met daarin tenminste 125 ondernemingen.

Meer informatie?

Heb jij een innovatief en technisch haalbaar projectidee gericht op een van de transitieprioriteiten? En wil je graag over de grenzen heen samenwerken met andere bedrijven? Kijk dan voor meer informatie op www.crossroads2.eu/crossroads. Voor concrete support; mail of bel met de West-Brabantse contactpersoon voor CrossRoads, Stefan van Seters. Zijn contactgegevens vind je rechtsboven in je scherm.

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant