Regio Deal-aanvraag gehonoreerd! 15 miljoen euro naar West-Brabant.

Drie plantaardige programma's gaan leiden naar meer brede, regionale welvaart.

Het Rijk investeert 15 miljoen euro in regionale projecten via de Regio Deal West-Brabant. Deze projecten zijn alle gelinkt aan de innovatieve, plantaardige kracht van de regio. West-Brabantse gemeenten, onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties – waaronder REWIN – dienden eind oktober ’23 een voorstel voor een Regio Deal in.

Wat gaat er nu gebeuren?

Nu bekend is dat het Rijk daadwerkelijk wil investeren, start de zogenoemde ‘(Regio) Deal Making-fase’. Hierin gaan de projecteigenaren, de provincie en het Rijk samen in gesprek voor het verder uitwerken van projecten. Naast de 15 miljoen euro van de Rijksoverheid investeren de deelnemende organisaties zelf miljoenen in de Regio Deal. Naar verwachting kan West-Brabant in november dit jaar de eerste financiële steun tegemoet zien vanuit de Rijksoverheid.

Over de Regio Deal-projecten

Het geld van de Deal gebruiken  we in de regio dus voor voor plant-gerelateerde projecten met een impuls voor de brede welvaart. Die vallen onder onder drie programma’s: ‘

  • West-Brabant kiest plantaardig door bewustwording bij inwoners en organisaties van de vele lokale, plantaardige producten die er allemaal zijn voor een gezonde voeding of bijvoorbeeld de bouw van een huis.

  • West-Brabant maakt plantaardig door het testen van nieuwe plantaardige producten, inzet van techniek en talentontwikkeling. Met een goede samenwerking tussen overheden, ondernemers, onderwijsinstellingen en organisaties. In deze projecten is REWIN de kartrekker.

     

  • West-Brabant is voor iedereen een gezonde omgeving met een gezonde bodem, schoon water en biodiversiteit.

Partners in de Regio Deal

De partijen die samenwerken in de West-Brabantse Regio Deal zijn: Regio West-Brabant (namens de betrokken West-Brabantse gemeenten),  Waterschap Brabantse Delta, Curio, Avans, Breda University of Applied Sciences (BUas), GGD West-Brabant, Economic Board West-Brabant, REWIN, WerkgeversServicepunt West-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Zorggroep Elde maasduinen, ZLTO, VNO-NCW Brabant-Zeeland en HAS green academy.

Onderdeel van groter geheel

Deze Regio Deal is een mooi onderdeel van alles wat we in West-Brabant samen doen om onze regionale ambitie voor het programma Plantbased Ondernemen 2030 te realiseren. Neem contact op met Jonica de Bruijn voor meer informatie over dat programma, de Regio Deal, de rol van REWIN en de projectvoorstellen waar we in ‘West-Brabant maakt plantaardig’ mee bezig zijn.

Regio Deal plantaardig
Neem contact op
Jonica de Bruijn

Programmamanagement Plantbased Ondernemen

j.debruijn@rewin.nl
06-30 98 76 67

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant