Ponders End International gaat voor verdere Europese expansie

Koop warehouse met uitbreidingsmogelijkheden in Roosendaal

Het wereldwijd opererende Ponders End International (PEI), zo’n 42 jaar geleden gestart vanuit het Verenigd Koninkrijk, heeft een warehouse gekocht op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal.  Vanuit de Bosstraat gaat deze toonaangevende groothandel in sportkleding, sportschoenen en accessoires op weg naar verdere expansie op het Europese vasteland. De verwachting is dat het huidige aantal van 12 personeelsleden binnen 12 maanden zal stijgen naar meer dan 30.    

Portaal naar Europa

REWIN heeft PEI/Ponders End International BV vanaf het begin in goede samenwerking met NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij) in het proces rond vestiging begeleid. PEI haalde al een fors deel van hun omzet uit Europa en Brexit was een belangrijke reden om ook in Nederland, een distributiecentrum en kantoor te openen, als portaal voor Europa en daarbuiten.

Geschikt pand

De beschikbaarheid van een warehouse met voldoende uitbreidingsmogelijkheden was doorslaggevend voor de keuze van vestiging in Roosendaal. Van hier uit vindt  verdere verspreiding over Europa plaats van diverse bekende en opkomende merken plaats.

Het pand aan de Bosstraat is ca. 3.000 m2 groot, 8 meter hoog, en het totale kavel omvat  ruim13.000 m2. “Juist dit grote buitenterrein was van belang”, zegt Jon Bourn, projectdirecteur van PEI,  “want dit biedt de gewenste mogelijkheden voor uitbreiding ter plekke. We gaan op korte termijn het pand uitbouwen naar het dubbele van de huidige omvang, onder voorbehoud van de benodigde toestemmingen en goedkeuringen vanuit de gemeente.”  

Bedrijventerrein Borchwerf, locatie PEI
Luchtfoto bedrijventerrein Borchwerf

Uitbreiding

Omdat het huidige warehouse van Ponders International al vol ligt, heeft REWIN hen geassisteerd in het vinden van tijdelijke opslagruimte in de regio West-Brabant. Verder vond introductie in het regionale netwerk plaats. Ponders End International doet zaken met een Roosendaals advocatenkantoor en andere lokale bedrijven, allemaal met de hulp van REWIN die ook een architect en bouwbedrijf gevonden heeft om komend jaar de uitbreiding te realiseren.

Professionele ondersteuning

“Het pand sluit prima aan bij onze behoefte en biedt vooral ook mogelijkheden voor de verdere groei die we willen gaan realiseren. En Tjeerd Janssens van REWIN heeft ons alle hulp geboden die we op verschillende momenten nodig hadden. Zonder zijn inzet, kennis en professionele ondersteuning hadden we ons misschien niet gecommitteerd aan Roosendaal. Ik ben, samen met mijn organisatie, blij dat we voor West-Brabant hebben gekozen” besluit een tevreden Jon Bourn.

Neem contact op
Tjeerd Janssens

Netwerkontwikkeling

t.janssens@rewin.nl
06-22  77 69 07

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant