No Waste Army gekroond tot Grote Groene Idee 2023

Strijders tegen voedselverspilling maken diepe impact

Het team van No Waste Army (Breda) was onlangs te zien op NPO 1 in ‘Het Grote Groene Idee 2023’ en veroorzaakte direct een grote stroom enthousiaste reacties.

Verandering dringend nodig

In een wereld waar de voedselketen op zijn zachtst gezegd ‘niet oké’ is en we daardoor gezamenlijk 1/3 van al het voedsel dat we produceren niet consumeren, kreeg het verhaal van No Waste Army de aandacht die het verdient en ook zeker nodig heeft. “Direct na de uitzending stroomde onze inbox vol met berichten van boeren en telers uit het hele land, maar ook van mensen die zich net als wij realiseren dat verandering dringend nodig is”, aldus Thibaud van der Steen, oprichter van No Waste Army.

Boeren maken het namelijk iedere dag mee: mooie producten die om onzinnige redenen worden afgekeurd en weggegooid. Een pompoen die te licht of te zwaar is, of een peer of appel met een te ruwe schil zijn volgens de supermarkten niet goed genoeg. Te gek voor woorden, maar dagelijkse kost voor de Nederlandse boeren en telers.

Leger met een missie

De missie van No Waste Army is daarom helder: zij maken de voorraadkast van de boeren leger en die van de consument voller. Ze maken van de ‘kneusjes’ (h)eerlijke houdbare producten zoals sappen, soepen of sauzen. Deze bezorgen ze eens per kwartaal in een mooie box bij de leden thuis.
De inzet en vastberadenheid om verspilling te bestrijden heeft al een No Waste Army van 7500+ strijders opgeleverd.

Ode aan de inventiviteit

In de grote studioshow, gepresenteerd door Harm Edens, presenteren bevlogen uitvinders en creatieve koppen de leukste en beste oplossingen voor het klimaatprobleem. Het concept is een ode aan de inventiviteit. De groene ideeën worden gepitcht voor een vierkoppig panel, die een oordeel geeft over de haalbaarheid en impact van het idee. 

Samen met drie andere kandidaten won No Waste Army het Grote Groene Idee 2023. Met deze overwinning op zak richt het jonge bedrijf zich op de toekomst; Hun doel: talloze boeren en telers ondersteunen, consumenten bewust maken en uiteindelijk de broodnodige verandering in de voedselketen teweegbrengen. No Waste Army strijdt voor een duurzame toekomst, waarin verspilling verleden tijd is!

No Waste Army is een samenwerking tussen Boerschappen en het team van Breda Maakt Mij Blij. 

No Waste Army
Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanagement Startup & Scale-up | B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant