Michael Lewis Company bouwt Europees hoofdkantoor en districenter in Steenbergen

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Het Amerikaanse Michael Lewis Company, kiest voor vestiging op bedrijvenpark Nieuw Prinsenland.
logo REWIN        logo Steenbergen

Distributeur vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden kiest voor bedrijvenpark Nieuw Prinsenland

Het Amerikaanse familiebedrijf Michael Lewis Company (MLCo), een wereldwijde distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden, is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum en Europees hoofdkantoor op het bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in Dinteloord (gemeente Steenbergen). Hiermee investeert MLCo circa 35 miljoen voor verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten in Europa. MLCo start begin 2020 met circa 30 werknemers, om in de komende 3 jaar uit te groeien tot zo’n 100 arbeidsplaatsen. De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN heeft deze supply chain specialist voor airlines ondersteund in de diverse stappen in het vestigingsproces.

Arts impression Michael Lewis Company

Strategische ligging
“Deze locatie is na een lang en gedegen vooronderzoek in samenwerking met REWIN heel bewust gekozen”, laat Rien den Hartog, directeur van Michael Lewis Company Europe B.V. weten. “Het distributiecentrum ligt strategisch aan de A4, tussen de internationale havens van Rotterdam en Antwerpen, verbonden door het Schelde-Rijnkanaal. Vanuit deze unieke vestiging biedt MLCo Europe op professionele wijze een multi-temperatuur distributienetwerk door geheel Europa en daarbuiten.” MLCo bedient momenteel in Europa 119 internationale vliegvelden in 23 landen.

Wethouder Economische Zaken Willy Knop van de gemeente Steenbergen kan dit alleen maar beamen. “Bedrijvenpark Nieuw Prinsenland biedt zo uitstekende vestigingsmogelijkheden en is de juiste plek voor deze gerenommeerde supply chain specialist. Bovendien past de bedrijfsactiviteit uitstekend binnen de economische speerpunten van onze regio, waarin techniek, food en logistiek een prominente plaats innemen. Wij zijn dan ook zeer blij om hen in Steenbergen welkom te heten.”

Opslagcapaciteit
Het distributiecentrum heeft in eerste termijn een vloeroppervlak van bijna 14.000 m2 met daarin een opslagvolume van meer dan 165.000 m3. Den Hartog licht dit toe. “Het distributiecentrum is gebouwd voor de toekomst. Zodra de bedrijfsactiviteiten zich verder ontwikkelen, zijn we voorbereid om het gebouw met 40% uit te breiden. De samenwerking met de gemeente Steenbergen, die het vergunningentraject met ons zeer voortvarend heeft opgepakt, geeft daarbij veel vertrouwen naar de toekomst.”

Het ultramoderne distributiecentrum bestaat uit diverse geconditioneerde ruimtes, zoals vriescellen, koelruimtes en opslag voor ongeconditioneerde goederen, die allemaal zijn uitgerust met de laatste technologische innovaties. Het complex, met daarin een hoogwaardig uitgerust kantoorgebouw, gaat een belangrijke schakel vormen in de “Global Supply Chain” die MLCo haar klanten in de luchtvaartindustrie biedt. Vanzelfsprekend voldoet het gehele complex aan de laatste milieueisen en duurzaamheidcriteria. De “Erkend leverancier luchtvaartbenodigdheden” zal beschikken over de benodigde douanevergunningen, om volledig aan te sluiten op de leveringseisen van de ontvangers op de Europese internationale vliegvelden.

Ondersteuning REWIN
REWIN heeft Michael Lewis Company begeleid bij hun vestiging. “In september 2016 vonden de eerste oriënterende gesprekken plaats”, vertelt teamleider Vestigen Guido van Liefland. “Het locatiekeuzeproces is vervolgens grondig uitgevoerd. Verschillende vestigingsmogelijkheden passeerden de revue maar het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland stond uiteindelijk met stip op 1 en bleek de juiste locatie. Maar daarmee is ons werk nog niet afgerond. We ondersteunen Michael Lewis Company nog steeds, bijvoorbeeld bij de personeelswerving.
Zoals gebruikelijk bij investeringen van buitenlandse origine hebben we ook bij dit project samengewerkt met onze partners de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en het Netherlands Foreign Investment Agency”.

————–

Voor mediacontacten:
(MLCo Europa) Rien den Hartog, rien.denHartog@mlco.com, tel. 06-51 99 88 50
(USA) Eric Simon, eric.simon@mlco.com Website: www.mlco.com

Meer weten over dit vestigingstraject of vestigen in het algemeen? Neem contact op met Guido van Liefland.

Neem contact op
Guido van Liefland

Business development

g.vanliefland@rewin.nl
06-53 58 76 54

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant