Hoofdkantoor Siematic naar West-Brabant

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Opnieuw heeft de directie van een prominent bedrijf besloten om haar Nederlands hoofdkantoor in West-Brabant of liever Breda te vestigen. SieMatic is de naam en eigenlijk is een nadere introductie overbodig. SieMatic vertegenwoordigt zonder te overdrijven een wereldtopmerk onder de keukens.  Dit paradepaardje kenmerkt zich door design, kwaliteit, uitstraling en afwerking. Gesticht in 1929 in Duitsland en thans actief op vijf werelddelen in 45 landen. Het Nederlands hoofdkantoor van SieMatic verplaatst haar activiteiten van Tilburg naar Breda daarmede anticiperend op een mogelijke Beneluxering, d.w.z. een mogelijke samenvoeging van de kantoren in Nederland en Belgie. Het kantoor zal in eerste termijn werkgelegenheid bieden aan ca. 20 personen met de insteek om door te groeien naar ca. 30 medewerkers.

U kent vast wel het topmerk SieMatic. Bekend om zijn succesvolle keukenseries in een breed scala aan stijlen en prijsgroepen, maar altijd van een uitzonderlijke kwaliteit. SieMatic staat te boek als de vernieuwer en innovator van keukens. Het concern loopt voorop in het ontwikkelen van allerlei nieuwe technische vindingen die vervolgens – als het niet gepatenteerd is – door haar concurrenten al of niet in aangepaste vorm   worden gekopieerd. SieMatic is dank zij die hoge kwaliteit en vele innoverende toepassingen dan ook uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende internationale keukenmerken. In het oogspringend is dat de filosofie van het concern zich richt op een breed programma. Uw eigen stijl kunt u moeiteloos terugvinden, omdat SieMatic een leveringsprogramma kan bieden van meer dan 200 keukenvarianten. Met bovendien de reputatie, dat SieMatic de moderne keuken levert  in de beste kwaliteit, functionaliteit en technologie! Geen marketing retoriek, maar gebaseerd op feiten getuige de vele awards die wereldwijd aan SieMatic zijn toegekend. De Industrial Designers Society of America bekroonde de ontwerpen van Siematic bijvoorbeeld, evenals het bekende North Rhine Westphalia Design Center.

Het Nederlands hoofdkantoor van SieMatic stuurt de SieMatic dealers in Nederland inzake de SieMatic producten aan. Om precies te zijn opereren ongeveer 100 showrooms in Nederland, waaronder een aantal met de exclusieve merknaam van SieMatic en deze worden bediend door het hoofdkantoor, dat dus binnenkort wordt verplaatst van Tilburg naar Breda.

SieMatic staat te boek als een financieel gezonde onderneming. Grundlich Deutsch met een hoge ratio eigen vermogen vreemd vermogen en een hoge return on investment. Alle andere financiele ratio’s van SieMatic wijzen op een financieel sterke onderneming. Ondanks de magere groeicijfers in de Europese economie realiseert SieMatic nog steeds een imponerende groei.

De directie van SieMatic heeft na een brede orientatie besloten om haar nieuwe hoofdkantoor in Breda te vestigen. Naast argumenten als goede bereikbaarheid en gunstige kostenstructuren speelde een snelle realisering een belangrijke rol met het perspectief om in een later stadium te beneluxeren en een plan voor te bereiden om een eigen kantoorhuisvesting te realiseren.

Bij onze kennismaking ” – aldus de directeuren Rainier Zweep en Riekie Eikelenboom – “ontmoetten wij een gemeentebestuur dat met enthousiasme en kennis van zaken voldoende waarborgen bood voor een snelle start en de bereidheid om inspanningen te leveren om de volgende stap, het accommoderen van de mogelijk te bouwen nieuwe huisvesting,  te ondersteunen”. Rainier Zweep en  Riekie Eikelenboom beschouwen de stad Breda als een belangrijke schakel tussen Belgie en Nederland. “Met de komst van de HSL/shuttle, waardoor je in 2,5 uur comfortabel reizen op de Avenue des Champs-Elysee in Parijs staat, is de (strategische) ligging van Breda uniek te noemen.”

De wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda, de heer Andre Adank, is in zijn nopjes met de komst van deze prominente partij naar West-Brabant, c.q. Breda. Het hoofdkantoor Nederland van SieMatic onderdak bieden is weer een nieuw pareltje aan de kroon! De wethouder constateert dat zelfs in economisch mindere tijden de stad Breda het goed doet met nieuwe bedrijfsvestigingen. “Het proces van Beneluxeren gaat gelukkig nog steeds door. Beneluxeren, ik weet het is een lelijk woord, maar iets kan ook mooi zijn omdat het zo lelijk is. Zeker nu het woord ‘Beneluxeren’ nota bene de Dikke van Dale heeft gehaald!”.

“Met 20 werknemers en een groei naar 30 weliswaar een relatief klein aantal, maar small is in dit geval zeker beautiful, klein maar fijn dus”, aldus wethouder Andre Adank!

De directie van SieMatic heeft gekozen voor een locatie op Hoogeind langs de A-27. Daar wordt een kantoor gehuurd van waaruit de verschillende SieMatic vestigingen voorzien worden van de nieuwe toepassingen en ontwikkelingen binnen de SieMatic productrange. In eerste termijn zal werkgelegenheid worden geboden aan 20 medewerkers. Dat zal na de mogelijke Beneluxering uitgroeien naar een 25 tot 30 medewerkers.

De verhuurtransactie is verzorgd door de makelaardij Meeus en Van der Sande. De regionale ontwikkelingsmij NV REWIN West-Brabant heeft de acquisitie mogen begeleiden in termen van de beneluxering, benchmark, subsidiescan, inzicht beschikbare panden en kantoorkavels enz. enz.

Breda, november 2004
NV REWIN West-Brabant.

Nadere info:               

SieMatic : Riekie Eikelenboom  013-4636525.
Gemeente Breda:  Cees Budding   076-5293700      
NV REWIN West-Brabant: Cees Nuijten  06-53332270.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant