Holland Robotics project: autonome inspectie & maintenance op afstand

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Eerder dit jaar ging een nieuw OP Zuid project van start. De deelnemers gaan de komende jaren aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe roboticatechnologie en-toepassingen voor de sector inspectie & maintenance.

De maatschappij verandert in een rap tempo. De eisen op het gebied van duurzaamheid, ergonomisch- en veilig werken nemen alsmaar toe. Er zijn steeds extremere werkomstandigheden waarin inspectie en maintenance plaatsvindt. En de vergrijzing en het toenemende personeelstekort heeft meer en meer impact op bedrijven. Dit vraagt om een andere manier van werken. De inzet van robotics zal hierbij in de toekomst essentieel zijn.
Holland Robotics is daarom een project gestart: Holland Robotics Inspectie & Maintenance. Ondernemingen uit de roboticasector en diverse opleidings- en kennisinstellingen gaan hierin intensief samenwerken en demo- en technologieoplossingen ontwikkelen voor dit toepassingsgebied.

Samen bouwen
De projecten zijn niet alleen gericht op de ontwikkeling van nieuwe roboticatechnologie en -toepassingen. Ook het vormen van een sterke robotica-community is een van de projectdoelen. Zo kan Nederland op het gebied van robotica een rol op wereldniveau gaan en blijven spelen.

Meer weten?
De partners in Holland Robotics komen graag in contact met potentiële partners, gebruikers, toeleveranciers en beleidsmakers die kennis willen maken met de mogelijkheden en toepassingen van robotica. Voor inspectie en onderhoud, maar ook in andere toepassingsgebieden.REWIN steunt ook het Holland Robotics Logistiek OP-Zuid project

Heb je interesse in het project en wil je meer weten? Neem contact op met John den Ridder of Stefan van Seters.

Holland Robotics Inspectie en Maintenance


Projectduur

Het project loopt nog tot maart 2023.

Projectparters
DEMCOM, EXRobotics, Holst Centre, Captain AI, Bright Cape, Aquatic Drones, TU/Eindhoven, Avans Hogeschool, Tilburg University, REWIN, BrainCreators, TenneT, HIT, RIMS B.V, Space53, MindLabs, Innovatiecluster Drachten, RoboValley, SPRINT Robotics, Port of Moerdijk, Werkendam Maritime Industries

Financiering
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), OP-Zuid, Provincie Noord Brabant en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant