Gezocht: voedselvernieuwers voor Business Innovation Program Food

Ontdek in 10 weken of je idee kansrijk is en hoe je het vertaalt naar een concreet verdienmodel

De wereld van morgen heeft vandaag voedselvernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Tijdens dit programma leer je om voor jezelf scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot een concreet nieuw verdienmodel voor jouw bedrijf. Op woensdag 13 maart 2024 start de volgende editie!

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food ondersteunt startups én bestaande mkb-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners. 

Wat krijg je in dit programma?

 • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.  
 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.  
 • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.  
 • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).  
 • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.  

Wat wordt er van jou verwacht?

Tijdens de tien weken dat het programma loopt een inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf. Dus  gemiddeld 20 uur per week.

Aanwezigheid bij de sessies (tien weken lang, op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Wat levert het je op?

 • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel. 
 • Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase. 
 • Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.  
 • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector.  
 • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie 

Praktische informatie

 • Het programma start op 13 maart 2024 en eindigt 22 mei 2024.
 • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
 • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
 • Is het Business Innovation Program Food iets voor jou? Schrijf je dan direct in. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure en of je in aanmerking komt voor deelname.
 • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

Aanmelden

Aanmelden voor het Business Innovation Program Food kan via de knop links boven in het menu. Heb je vragen over het programma, neem dan op met Jonica de Bruijn, programmamanager Plantbased Ondernemen.

Neem contact op
Jonica de Bruijn

Programmamanagement Plantbased Ondernemen

j.debruijn@rewin.nl
06-30 98 76 67

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant