Erno Sloot Velgenherstel zet belangrijke stap naar datagedreven werken

Ondernemer geholpen in het project West-Brabant Data-economie.

Erno Sloot Velgenherstel in Zundert houdt zich al jaren bezig met het repareren en opknappen van autovelgen. De missie is simpel: de beste velgenhersteller van Nederland en België blijven.

Om deze missie te kunnen realiseren, werkt eigenaar Erno Sloot samen met een team enthousiaste medewerkers en heeft hij de beste apparatuur. De aangeleverde velgen zijn vaak van het meer exclusieve type maar iedere autovelg is welkom.

Erno bracht enkele jaren geleden zijn primaire bedrijfsproces volledig in kaart en richtte vanuit die analyse de werkplaats in. De volgende stap was om dit proces in een dasboard te verwerken. Dat is eind 2022 gebeurd.

Richard is één van de datacoaches die, namens provincie Noord-Brabant en REWIN, mkb’ers – kosteloos – adviseert rond datagedreven werken.

Duurzaamheid en gamefication

Erno’s motivatie om via zo’n dashboard te starten met datagedreven werken is meervoudig. Zo wil hij grip krijgen op het productieproces en beter kunnen plannen. Daarnaast is duurzaam werken een speerpunt voor Erno. Het betere inzicht in materiaalgebruik levert daar een grote bijdrage aan. Bovendien is het dashboard zodanig ingericht dat Erno via gamificatie zijn medewerkers extra motivatie en fun meegeeft. Zoals Erno zelf zegt: “Datagedreven werken is de reden dat je over een aantal jaar nog bestaat”.

Subsidie voor dataprojecten

Het traject om te komen tot dit dashboard is deels gesubsidieerd met een datavoucher van provincie Noord-Brabant. Erno is hierbij begeleid door datacoach Richard van Alphen van REWIN West-Brabant.  Richard is één van de datacoaches die, namens de provincie en REWIN, mkb’ers – kosteloos – adviseert rond datagedreven werken. Hij begeleidde Erno Sloot richting de provinciale voucherregeling waarmee mkb’ers in bepaalde sectoren subsidie kunnen krijgen voor dataficering van hun onderneming.

Het project dat Erno voor ogen had, voldeed aan de criteria voor die subsidie. Richard bracht namens REWIN West-Brabant een bezoek aan Erno Sloot om de datavoucher symbolisch te overhandigen (zie foto). 

WBDE Sloot
Erno Sloot (r) en Richard van Alphen

Inmiddels heeft Erno de eerste ontwikkelingnaar meer datagedreven werken bijna afgerond en is hij erg tevreden over het resultaat. En het smaakt naar meer! Samen met datacoach Richard heeft hij al gekeken naar de volgende stappen. Duurzaamheid, tevreden medewerkers en klanten zijn hierbij de uitgangspunten.

Ook gratis advies en support?

Wil je alles weten over de mogelijkheden van datagedreven werken binnen jouw organisatie? Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met één van onze datacoaches. Ze helpen je graag!

Maak gebruik van deze kans om ook uit jóuw data te halen wat erin zit.

Bel of mail meteen

Je kunt ook direct contact opnemen met één van de datacoaches. 

Waarom dit initiatief?

De hele samenleving heeft te maken met data en digitalisering. Het maakt ons als maatschappij, in elke sector, slimmer. Het goed gebruiken van data versterkt het innovatievermogen van organisaties, en wordt steeds belangrijker voor de concurrentiekracht van bedrijven én van Brabant. Daarom faciliteert Provincie Noord-Brabant de hulp van datacoaches.

De uitvoering ligt bij de partners REWIN, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, DVC-SI en Driven by Data. In West-Brabant heet dit programma West-Brabant Data-economie.

Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant