Cladding met hulp van datacoach naar digitaal dashboard

Project West-Brabant Data-economie levert eerste tastbare resultaten op

Cladding Partners B.V. (Cladding) in Oosterhout bekleedt al ruim 20 jaar de daken en gevels van bedrijfsgebouwen. Het bedrijf is in deze periode gegroeid naar zo’n 50 medewerkers. Cladding breidde de dienstverlening de afgelopen jaren verder uit, met onder andere dak- en gevelonderhoud, schadeherstel en valbeveiliging.

“Deze groei in omvang en verschillende diensten maakt het noodzakelijk om actueler en beter inzicht te krijgen in enkele relevante processen en stuurcijfers”, zegt Martijn van Silfhout, controller bij Cladding. “Wij beschikken over een enorme hoeveelheid data die we niet volledig benutten, doordat deze niet snel en overzichtelijk vanuit de diverse bronnen gepresenteerd kan worden.”

Digitaal ‘kapitaal’ slim inzetten

Om dat gewenste inzicht toch te verkrijgen, schakelde Cladding de hulp in van externe experts op het gebied van IT en data. Via Digital Motions, één van de kennispartners van Cladding, legden ze contact met datacoach Richard van Alphen van REWIN West-Brabant.

Richard is één van de datacoaches die, namens provincie Noord-Brabant en REWIN, mkb’ers – kosteloos – adviseert rond datagedreven werken. Hij begeleidde Cladding richting de provinciale voucherregeling waarmee mkb’ers in bepaalde sectoren subsidie kunnen krijgen. Het project dat Cladding voor ogen had, voldeed aan de criteria voor die subsidie. Op 20 mei bracht Richard namens REWIN West-Brabant een bezoek aan Cladding om de datavoucher symbolisch te overhandigen (zie foto).  

WBDE
Martijn van Silfhout (l) en Richard van Alphen

Goed geïnformeerd aan het stuur zitten

Inmiddels heeft Cladding de eerste stap naar nieuwe ‘data dashboards’ bijna afgerond en is Martijn erg tevreden over het resultaat. “De nieuwe dashboards leveren naast tijdwinst ook betere grip op liquiditeiten, de projecten, planning en werkvoorraad op. Door het gebruik van die instrumenten kunnen wij onze data snel en overzichtelijk presenteren aan de verschillende gebruikers binnen Cladding. En je weet gewoon zeker dat de informatie in de dashboards klopt” aldus Martijn.

 

Martijn is overtuigd van het nut van datagedreven werken. Cladding denkt nu na over de volgende stappen. “Door het gebruik van de eerste dashboards en de gesprekken met onze datacoach en Digital Motions zien we weer nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van prestatie-indicatoren aan de huidige dashboards”.

Ook gratis advies en support?

Wil je alles weten over de mogelijkheden van datagedreven werken binnen jouw organisatie? Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met één van onze datacoaches. Ze helpen je graag!

Maak gebruik van deze kans om ook uit jóuw data te halen wat erin zit.

Bel of mail meteen

Je kunt ook direct contact opnemen met één van de datacoaches. 

Waarom dit initiatief?

De hele samenleving heeft te maken met data en digitalisering. Het maakt ons als maatschappij, in elke sector, slimmer. Het goed gebruiken van data versterkt het innovatievermogen van organisaties, en wordt steeds belangrijker voor de concurrentiekracht van bedrijven én van Brabant. Daarom faciliteert Provincie Noord-Brabant de hulp van datacoaches.

De uitvoering ligt bij de partners REWIN, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, DVC-SI en Driven by Data.
In West-Brabant heet dit programma West-Brabant Data-economie.

Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant