Aggreko naar Moerdijk

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

Aggreko, de belangrijkste wereldspeler op het gebied van tijdelijke energieoplossingen, verhuist naar Moerdijk. Het bedrijf, dat nu nog gevestigd is in Papendrecht, zal medio 2006 de deuren openen in Moerdijk. Aangezien de uitbreidingsmogelijkheden beperkt waren in Papendrecht, was deze locatie niet meer toereikend. “The major new hub”, zoals Aggreko de nieuwe locatie zelf noemt, wordt gevestigd aan de Fuutweg in Moerdijk en zal werk bieden aan ongeveer 100 medewerkers.

Sinds de oprichting in 1962 levert Aggreko tijdelijke energieoplossingen zoals stroomvoorziening, koeling, klimaatbeheersing en perslucht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afgelegen plaats als een olieplatform in de Noordzee waar Aggreko haar diensten aan verleent. Of, als gevolg van een storm, het leveren van noodstroom omdat de electriciteit is uitgevallen.

Het hoofdkantoor van Aggreko is gevestigd te Glasgow. Met meer dan 120 locaties vertegenwoordigd in 28 landen, garandeert Aggreko dat haar diensten altijd verkrijgbaar zijn; 7 dagen per week, 24 uur per dag. Het maakt hierbij niet uit of het nu om grootschalige of om kleinschalige projecten gaat. Een aantal spraakmakende evenementen waar Aggreko aan heeft meegewerkt zijn onder andere het leveren van apparatuur en diensten voor het huwelijksfeest van Prins Alexander en Prinses Maxima, concerttournees, maar ook de Winterspelen van 2002.

De bedrijfsopbrengsten van het jaar 2004 bedroeg ₤ 323,6 miljoen, ten opzichte van ₤ 331,8 miljoen het jaar ervoor. In 2004 was de winst voor belasting ₤ 42.6 miljoen, een stijging van 6.3% ten opzichte van 2003.

Qua oppervlakte is Moerdijk de grootste gemeente van West-Brabant. Ook is Moerdijk ideaal gelegen op het kruispunt van de A16 en A17 en direct aan het Hollands Diep. De nieuwe locatie gelegen op een terrein aan de Fuutweg beslaat ongeveer 20.000 vierkante meter !

REWIN heeft Aggreko ondersteuning verleend bij de locatiekeuze en bij de voorbereidingen voor interne investeringen van procedures.

Breda, maart 2005

NV Rewin West-Brabant
Info: C. Nuijten
076-5646790

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant