agroBOTS | Business Masterclasses van start op 8/12

Voor agrobedrijven. Sneller naar de markt met meer kansen op succes.

Datum:

08-12-2022

West-Brabantse agrobedrijven: ben jij dagelijks bezig met verbeteren en verduurzamen door slim te werken en gebruik te maken van technologie? En wil je jouw onderneming succesvol en consistent l laten groeien? Dan zijn de gratis masterclasses van het Brabantbrede project agroBOTS wat voor jou! De eerste vindt plaats op 8 december, in ‘s-Hertogenbosch.

Sneller naar de markt, meer groeikans

Om innovaties in de agrobotisering sneller naar de markt te brengen is uiteraard technologische doorontwikkeling belangrijk. Maar om je businessmodel goed in te richten, zijn ook nieuwe oplossingen en producten nodig. Cijfers tonen aan dat maar een klein deel (5%) van alle start-ups en jong innovatief mkb met een nieuwe product-marktcombinatie erin slaagt om hun bedrijf significant te laten groeien. Hoe vergroot je je kansen?

 
Elke onderneming met een innovatief idee, ongeacht de leeftijd en omvang, gaat volgens het levensfasenmodel door vier fasen. Elke levensfase kent een aantal mijlpalen. Wil jij jouw onderneming consistent en succesvol laten groeien, dan moet je je richten op de juiste mijlpalen binnen de betreffende levensfase. Hier word je bij geholpen in een reeks masterclasses.

Opzet en planning masterclasses

Het agroBOTS programma biedt vijf business masterclasses. Deze sessies zijn verdeeld over het jaar. De reeks kent een logische opbouw, maar zijn grotendeels ook los te volgen.

Uitzondering hierop zijn eerste twee sessies, 8 december en 19 januari, waarbij we specifiek ingaan op jouw onderneming. Hier is de tweede sessie een verdieping op de eerste sessie en daarom is het aan te raden om beide bij te wonen. Noteer daarom naast 8 december 2022 ook alvast 19 januari 2023 in je agenda. De overige drie sessie volgen later in 2023.

Masterclass 1: Business Basics | 8 december 09:30 - 12:30

Voorbereiding
Ongeveer een week voor de masterclass krijg je een link naar een vragenlijst over jouw bedrijf en innovatie.

Tijdens
Aan het begin van masterclass geef je een korte pitch van jouw businessmodel. De opzet voor deze presentatie ontvang je na aanmelding. Aan de hand van deze pitch en de ingevulde scan gaan we kijken waar jij nu staat met je onderneming en welke punten aandacht verdienen om een consistent en schaalbaar businessmodel neer te zetten.

Vervolg
Deze input is het startpunt voor de vervolgsessie op donderdag 19 januari. Je gaat onder begeleiding werken aan een 100 dagenplan. Welke concrete stappen moet jij de komende 100 dagen gaan zetten om door te groeien?

Op 19 januari ga je daar verder mee aan de slag.

Blijf op de hoogte!
Actuele zaken over agroBOTS zijn te volgen via de LinkedIn pagina van het project. 

agroBOTS Masterclasses

Wie zitten er achter agroBOTS?

Het project agroBOTS is een initiatief van Holland Robotics (High Tech NL), Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), REWIN, FME, ZLTO, ondersteund door Berenschot.

AgroBots wordt mede mogelijk gemaakt door:
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van de respons van de Europese Unie op de COVID-19-pandemie.

agroBOTS

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant