Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

REWIN denkt en doet stevig mee


De driehoekige dakconstructie van het luchthavengebouw van Shanghai bracht René Geerts uit Achtmaal op het idee om door zonne-energie verwarmd water langdurig op hoge temperatuur op te slaan in vacuümbuizen in ondergrondse bassins. “Als start-up met een klein team kun je niet alles zelf doen of in de gaten houden.”

 “We hebben ons vorige bedrijf in 2013 verkocht en daardoor waren we onze eigen business-angel”, vertelt Gerda Geerts , (zaken)partner van René. “We maakten een proefmodel,  patenteerden het  en zetten het in de markt. Nu zoeken we aanvullend kapitaal en bouwen we aan een team voor de volgende fase.”

Brabant Start-up Award
REWIN was al in een vroeg stadium betrokken, vertelt Geerts. “Ze hebben een groot netwerk met nuttige contacten. En ze weten alles van nieuwe subsidiemogelijkheden en andere regelingen. Zo  werden we geselecteerd voor het Investor Readiness Programma en nomineerde REWIN ons voor de Brabant Start-up Award, waar we  tot een van de vijf meest veelbelovende start-ups van Brabant werden verkozen. Dat is goed voor je naamsbekendheid.”

Honderdduizend euro
Met de hulp van financieel deskundige Mathijs van Campenhout van REWIN realiseerde HoCoSto (een afgeleide van Hot Cold Storage) binnen drie weken een achtergestelde innovatielening bij de bank van honderdduizend euro. Geerts: “Dan helpt het dat Mathijs de weg kent en weet wat er gevraagd wordt.” Eind november ontving HoCoSto  ook nog eens honderdduizend euro van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het verduurzamen van sportaccommodaties. “Dat is een mooie erkenning.”

“De overheid doet erg zijn best om innovaties te ondersteunen met stimulerende maatregelen. Maar daarna wordt het lastig om de volgende stap te zetten, bijvoorbeeld richting groeikapitaal of omdat de wet- en regelgeving nog achterloopt. REWIN denkt daar stevig in mee, beschikt over de nodige nuttige contacten en helpt met het tot stand brengen van financiering. Dat helpt echt. Ze kijken nu ook naar een geschikte vestigingslocatie.”

Hocosto beveelt REWIN aan voor start-upsRené en Gerda Geerts van HoCoSto met Arthur Nijhuis.

.

"Al met al zorgt REWIN voor een flinke duw in de rug en kan ik het iedere start-up in West-Brabant aanraden om contact te zoeken en het gesprek aan te gaan.".

Zie ook:

Artikel Start-up begeleiding
"Een uniek idee alleen is niet genoeg. "

Arthur Nijhuis
Arthur Nijhuis

Business Developer Startups


06 10 211 889
Mathijs van Campenhout
Mathijs van Campenhout

Business Developer Groei MKB en Financiering


06 51 997 675