Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Een uniek idee alleen is niet genoeg

Startup begeleiding

Startups in West-Brabant kunnen voortaan de hulp inschakelen van REWIN West-Brabant. De ontwikkelingsmaatschappij biedt hulp bij zaken als financiering, kennis, netwerk en vestigen. Arthur Nijhuis is het aanspreekpunt. “Ik weet waar startende ondernemers wakker van liggen.”

Arthur is Business Developer Startups en heeft zelf een verleden als startup. Hij is oprichter van Rechtstreex en zette met enkele partners Fenix Food Factory in Rotterdam op. Sinds enkele maanden zet hij zijn kennis en ervaring in voor startups in de regio.

Lange weg
Een startup die zich bij Arthur meldt, kan rekenen op een grondig intakegesprek waarin hij de hulpvraag in kaart brengt, evenals de eigen kennis en kunde van de ondernemer. Arthur: “Het is een lange weg van idee tot succes. Een uniek idee of nieuw inzicht alleen is niet genoeg. Uit onderzoek weten we dat slechts enkele van de honderd startups binnen drie jaar succesvol zijn.”

 Vroegtijdig aan de slag met focus
“Een product is er vaak al, maar een juiste teamsamenstelling of een gedegen marktvalidatie ontbreekt nog, of er is nog niet nagedacht over intellectueel eigendom of juridische structuur. Een investeerder weegt dit wel mee. Wij kunnen adviseren en begeleiden en de ondernemer vaak verbinden aan de juiste partij.” Begeleiding gebeurt onder meer met het Investor Readiness Programma van de Brabantse Ontwikkel Maatschappij, dat Brabantse startups voorbereidt op hun financieringsaanvraag. Arthur brengt startups ook rechtstreeks in contact met investeerders of fondsen, zoals het Brabant Start-up Fonds van waaruit 50.000 tot 350.000 euro per start-up kan worden gefinancierd.

Braventure-programma
De ondersteuning voor startups komt voort uit het Braventure-programma van de provincie Brabant. Arthur is het aanspreekpunt voor startups uit West-Brabant. “Via deze samenwerking en gerichte begeleiding krijgen startups een kick-start.”

Oproep kansrijke startups
Arthur zoekt zelf naar kansrijke start-ups, en nodigt ondernemers uit om contact op te nemen. De ondersteuning is kosteloos. “Ik zoek ambitieuze ondernemers  met een kansrijk en innovatief idee, product of dienst. En het moet schaalbaar zijn met een repetitief businessmodel. Met hen ga ik graag aan de keukentafel zitten.”

Verschillend
Het is per startup verschillend wat REWIN kan doen. “Het hangt ook af van de fase waarin het bedrijf zit. We hebben hier specialisten voor financiering, voor vestigingsmogelijkheden, maar ook voor specifieke onderwerpen als biobased economy, logistiek of maintenance. Startup HoCoSto hebben we bijvoorbeeld geholpen met diverse zaken, waaronder het verkrijgen van een lening. En Jibia, een innovatieve Artificial Intelligence startup hebben we begeleid in het Investor Readiness Programma.”

Arthur Nijhuis aan het werkArthur van REWIN aan het werk

.

“Mijn eigen leermomenten? Ga pas opschalen als de basis goed staat. Zet de juiste stappen in de juiste volgorde. En wees niet bang om hulp in te schakelen: samen kom je verder dan alleen.”


.

.
Zie ook:
artikel HoCoSto:
REWIN denkt en doet stevig mee.

Arthur Nijhuis
Arthur Nijhuis

Business Developer Startups


06 10 211 889