Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

CrossRoads2 opent 5e call

De afgelopen maanden kende CrossRoads2 aan 66 projecten een subsidie toe: 50 innovatieprojecten en 16 haalbaarheidsstudies. Sinds 25 september 2017 kunnen bedrijven opnieuw een aanvraag indienen.

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project richt zich op kmo’s en mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Bedrijven kunnen innovatieve, sterke en technisch haalbare projectideeën indienen. Belangrijk criterium is de grensoverschrijdende meerwaarde. Tijdens de eerste vier openstellingen hebben 66 projecten een subsidie gekregen. CrossRoads2 ondersteunt zo 126 bedrijven.

 Logo-Interreg-VL-NL-2017_minder_witrand_

Innovatieprojecten
Op 25 september opende CrossRoads2 een nieuwe call. Bedrijven kunnen tot 31 oktober 2017 een aanvraag indienen voor een innovatieproject in een of meerdere van deze acht sectoren: hightech-systemen, chemie & materialen, agrofood, life sciences & health, cleantech, biobased economy, logistiek en maintenance. CrossRoads2 heeft voor de innovatieprojecten een budget van € 515.326. Een innovatieproject krijgt maximaal € 135.000 toegekend, met een subsidiepercentage van 45 procent.

Haalbaarheidsstudies
Met ingang van 25 september 2017 kunnen bedrijven in Vlaanderen en Nederland ook opnieuw een haalbaarheidsstudie aanvragen. Haalbaarheidsstudies zijn bedoeld om de technische en/of commerciële haalbaarheid van een toekomstig project te toetsen. Ze worden uitgevoerd door een externe partij, gevestigd aan de andere kant van de grens, en krijgen maximaal € 10.000 steun met een subsidiepercentage van 50 procent. De call blijft open tot uiterlijk 29 juni 2018. CrossRoads2 beschikt over een totaal budget van € 349.800 euro. Aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. Let op: er is sprake van een vernieuwde aanvraagprocedure; Raimo van der Linden vertelt u er graag meer over. 

Geïnteresseerd?
Meer informatie vindt u op www.crossroads2.eu en is te verkrijgen bij Raimo van der Linden. Ter inspiratie staat op de website ook een beschrijving van alle projecten die al gehonoreerd zijn.