Innovatiecongres Landbouw en Voedsel

Thema; innovatie van 'onderop'.

Datum:

09-02-2023

De agrifoodsector staat voor de grote opgave om de landbouw- en voedselketen duurzaam te vernieuwen. Structurele verandering op zo’n grote schaal lukt alleen als alle schakels in de keten samenwerken. Dat vraagt om denken, doen en leren als netwerk van bedrijven, overheden, onderwijs, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Een ecosysteem ook dat innovatie van onderop omarmt. Innovatie die wordt aangejaagd door ondernemers met waardevolle ideeën en praktijkervaring.

De provincie Noord-Brabant nodigt je uit om samen met vertegenwoordigers uit de hele landbouw- en voedselketen relevante inspiratie, inzichten en ervaringen te delen tijdens het:

Innovatiecongres Landbouw en Voedsel

Wanneer: donderdag 9 februari | 13:00 – 17:30 uur
Waar: Evoluon Eindhoven

Host Simone van Trier en gedeputeerde Elies Lemkes-Straver heten je om 13 uur van harte welkom. Vervolgens nemen ze je mee in verschillende manieren van innoveren, en worden wetenschap en beleid gecombineerd met aansprekende praktijkverhalen van ondernemers. Onder andere LIB – Landbouw Innovatie Brabant – wordt in de schijnwerpers gezet. Met ruim 700 ondersteunde projecten in meer dan 25 jaar, is LIB een krachtig voorbeeld van innovatie van ‘onderop’.

Op vier actuele thema’s zijn er deelsessies:

 1.  Eiwittransitie: op weg naar meer plantaardige voedselproductie
  Onder leiding van Jeroen Willemsen van The Protein Community gaan we in gesprek over de vraag hoe we een versnelling teweeg kunnen brengen naar meer plantaardige eiwitconsumptie- en productie. 
  2.   Circulair & biobased: agrifood als aanjager voor natuurlijke kringlopen
  Onder leiding van Douwe-Frits Broens van het Centre of Expertise Biobased Economy gaan we het gesprek aan over een circulaire en biobased landbouw- en voedselketen. Hoe sluiten we landbouw- en voedselkringlopen? 
  3.    Natuurinclusief: biodiversiteitsherstel als nieuwe dienstverlening
  Onder leiding van Marjon Krol van het LIB buigen we ons over de vraag hoe we van biodiversiteitsherstel een volwaardig onderdeel kunnen maken in het dienstenaanbod en verdienmodel van agrarisch ondernemers.
  4.    Real time monitoring: actuele data, essentiële voeding voor verduurzaming
  Onder leiding van Ruud Tijssens van Agrifim gaan we in gesprek over het belang van real time monitoring voor verduurzaming van de landbouw- en voedselketen. 
Landbouw en Voedsel

Erbij zijn?

Je kunt je aanmelden voor dit evenement en je direct inschrijven voor een van de vier deelsessies via de knop hieronder.

Je ontvangt dan ruim voor het event nog een uitnodiging met het gedetailleerde programma.  en je kan je ook inschrijven voor één van de vier deelsessies.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met eventmanager Monique de Wit, via mdwit@brabant.nl.

Graag tot 9 februari!