FIC, Festival Innovatie en Creativiteit

FIC vindt plaats op donderdag 2 juni 2022, op de Triple O Campus in Breda. Een vurig zomerfestival voor ondernemers, overheid en onderwijs in West-Brabant. Jij komt toch ook?

Datum:

02-06-2022

FIC is een fantastisch samenspel van partijen, initiatieven, netwerken en mensen. Met innovatie en creativiteit als rode draad. Verschillende festivals in één. Dat moet je ervaren!

Brandstof voor de geest

In West-Brabant gebeurt veel. Mensen vol energie, ondernemersdrang, vernieuwers en verbinders. Juist die brengen we samen. Om elkaar te ontmoeten én te inspireren.  Nieuwe inzichten en nieuwe verbindingen vormen de brandstof voor het programma van het Festival voor Innovatie en Creativiteit: FIC!

FIC is een initiatief van REWIN West-Brabant, City of Imagineers, B’Wise, Kadans, Creative Business Foundation en de Parels van West-Brabant. Samen geven we vorm aan een vurig zomerfestival voor ondernemers, overheid en onderwijs in West-Brbant. 

De praktische info: datum , tijd en locatie etc.

Donderdag 2 juni 2022, van 14.00 – 20.00 uur

De locatie: Triple O Campus in Breda. 

Lekker buiten én binnen. 

En o ja, het is gratis! Maar wel even vooraf aanmelden.

Programma

Op de FIC website (ficfestival.nl) vind je het meest actuele programma. Klik op de pijltjes voor meer informatie per onderdeel. 

 

Voor wie

Overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Met interesse voor innovatie & creativiteit. Op zoek naar nieuwe inzichten, inspiratie en verrassende verbindingen. Out of the box, net even anders. Samen voor een bruisend West-Brabant!

Wat is er te doen?

FIC is kiezen uit vele mogelijkheden op verschillende locaties. Dat varieert van de overkoepelende activiteiten op de Central Stage tot inspirerende sessies in het kleurrijke Rabbit Hole.

Vat vlam door de komst van presentator Leon van der Zanden. Pak de muzikale vonk van Erwin Steijlen en DJ Nikki Nice. Ga ook de diepte in met Kaj Morel over de betekeniseconomie en de wereld van de kunsten met Verily Klaassen. Zij licht toe  waarom de Rabobank kunstenaars nodig heeft om bij te dragen aan innovaties, oftewel kunst als hefboom.  

Leer meer over lekker spelen met lego, om ambtenaren te inspireren tot out of the box oplossingen.  Laat je verrassen door de muziek, bekijk de reizende expositie Tyyyppoezie.

Op de overdekte delen bij het Plaza vind je de West-Brabant Summit. Beleef, ervaar en ondervindt hoe REWIN innovatie en creativiteit stimuleert voor een economisch sterk West-Brabant. West-Brabantse bedrijven laten innovatie in de praktijk graag zien. Ze staan gegroepeerd rond de insteken digitalisering, robotisering, circulair ondernemen en zakelijke creativiteit. Ga in gesprek met de West-Brabantse ondernemers en initiatieven die zich hier presenteren. Met robothonden en bestratingsrobots. Maar je kunt ook proeven: limoncello die een link heeft met papier en koffie die verbonden is met matrixborden boven de weg. Logisch toch?

Of kies je voor de intiemere sessies en ga je de verbinding aan in het Pillow Point en de vuurflirts. Misschien kies je ook voor de speciale themabijeenkomsten (Creatief beleid, Startups!) in het Blushuis?

Vergeet in ieder geval niet dat je op het Plaza vanaf 17.00 uur kunt aanschuiven bij de  foodtrucks.  Op het podium van de Central Stage vindt ondertussen de smeulsessie plaats. Kopstukken uit West-Brabant vertellen over hun inspiratie. 

En dan is het nog niet afgelopen. Want aansluitend is er ook nog Imagineers Inspired XXL, met een speciale editie verzorgd door de City of Imagineers. Extra Extra Large vormt het spetterende sluitstuk.  

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant