DVC-SI | Tafelgesprek – Een slimme fabriek in een digitaal verbonden keten: aan de slag!

Gratis webinar

Datum:

08-07-2022

Werken via de cloud, het delen van data met klanten en het slimmer maken van machines –in het afgelopen jaar hebben we diverse ondernemers en onderzoekers daarover aan het woord gelaten tijdens een tafelgesprek. Op de Brainport Industries Campus wordt gewerkt aan nieuwe Industrie 4.0-standaarden en -technieken die dat makkelijker moeten maken. Deze worden steeds volwassener en kunnen in veel gevallen nu al concreet toegepast worden bij bedrijven in de maakindustrie.

In het komende Tafelgesprek van Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) op 8 juli tussen 12:00 – 13:00 komen er betrokkenen aan het woord rondom de centrale vraag: Hoe kan ik hier bij aansluiten? Welke stappen moet ik zetten?

Programma van het Tafelgesprek

Matthijs Punter (TNO) gaat in gesprek met:

  • Peter van Harten, Smart Industry ambassadeur in Duitsland en auteur van het boek ‘Dein Unternehmen braucht einen Datenstecker’. Hij is met een aantal ondernemers de ‘12% Challenge’ gestart: iedere maand 1% verbetering van omzet, productiviteit en concurrentievermogen door digitalisering. Hij vertelt over deze uitdaging en de stappen die je als ondernemer nu kunt zetten.

    In het samenwerkingsproject ‘BIC Digitale Fabriek’ is een testomgeving ontwikkeld waarmee je als ondernemer deze ‘digitale stekker’ kunt uitproberen voor jouw product of bedrijf. Bijvoorbeeld om digitaal order- en ontwerpdata te delen met klanten of toeleveranciers. Of voor het opzetten van een ‘Asset Administration Shell’. Dat is dé Industry 4.0 standaard voor het maken van een ‘digital twin’ van producten en apparatuur. Dat kun je gebruiken voor bijvoorbeeld OEE berekeningen of productievoorbereiding. En, als je dat wilt, kun je het delen met anderen via de cloud, bijvoorbeeld voor onderhoud.

  • Ennio Thijssen en Matthijs Punter geven een demonstratie en leggen uit hoe je met hulp van het Data Value Center, zelf ook deze ‘digitale stekker’ kunt inzetten.

  • Dirk van Driel heeft als expert in Eindhoven veel ervaring opgedaan met elektronicaproductie en heeft flinke stappen gezet op het gebied van digitalisering. Met Dirk gaan we in gesprek over zijn ervaringen en de adviezen die hij heeft voor andere ondernemers.

Wanneer en waar?

Vrijdag 8 juli | 12:00 – 13:00 uur

Je kunt je gratis aanmelden voor het online Tafelgesprek via ZOOM.

DVC-SI

DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, REWIN, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

DVC-SI Tafelgesprek

TIP!

Mocht je onverhoopt niet deel kunnen nemen, schrijf je dan toch in. Dan krijg je daarna per mail de link naar de opname van het gesprek toegestuurd. Daarmee kan je het DVC-SI Tafelgesprek op een ander moment terugkijken.