West-Brabants werkveld ‘plantbased’ samen aan de slag

West-Brabant. Hier groeit plantbased.

Wat een enthousiaste groep mensen is het toch! Woensdag 1 november was een groot deel van het West-Brabantse plantbased-werkveld weer bij elkaar. We waren te gast op de toffe locatie van Curio ‘Voedsel, Groen & Gastvrijheid’ in Breda.

Bijpraten

In het gezamenlijke gedeelte werden we – door Robin van der Helm, Peter Berben en Andre Seip – bijgepraat over het (door Regio West-Brabant namens de regio) vers ingediende Regio Deal-voorstel.

Ingrid Oomen-Peeters en Thijs Taminiau deelden de ambitie om van Brabant de koploper van Europa te maken in plantbased food ingredients-opschalingsfaciliteiten.

Berry van Nes onthulde namens de werkgroep ‘het verhaal van plantbased West-Brabant’: de eerste stap in de ontwikkeling van een regionale propositie. Dit werd goed ontvangen!

Obstakels en kansen in beeld

Daarna gingen we in twee subgroepen uiteen, om voor zowel plantbased food als non-food de obstakels en kansen in de transitie te identificeren. Er zat veel bezieling en energie in de discussies, en er lijken meer dan genoeg aanknopingspunten te zijn voor concrete acties. Wat we hebben opgehaald, zijn we aan het uitwerken en daar gaan we op korte termijn samen mee aan de slag.

Judith Donkers sloot de sessie af met een inspirerend inkijkje in hoe Curio het mbo-onderwijs op dit thema inricht en op welke manieren ze samenwerken met het bedrijfsleven en andere opleiders, bv. Avans Hogeschool. Nagenoeg iedereen maakte aansluitend gebruik van de gelegenheid om door Bas Postma rondgeleid te worden op de locatie van Curio VG&G. Heel mooi om te zien waar de studenten mee bezig zijn.

Neem contact op
Jonica de Bruijn

Programmamanagement Plantbased Ondernemen

j.debruijn@rewin.nl
06-30 98 76 67

We kijken als REWIN-team ‘Plantbased Ondernemen’ met veel plezier terug op deze werkveldsessie.

Ook meedoen?

Wil je meer weten over (deelname aan) het regionale plantbased netwerk? Jonica de Bruijn vertelt je er graag alles over. Haar contactgegevens vind je rechtsboven.

Neem contact op
Jonica de Bruijn

Programmamanagement Plantbased Ondernemen

j.debruijn@rewin.nl
06-30 98 76 67

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant