SynchUp! | Nieuwe challenge: pallets stabiel beladen zonder wikkelfolie

DSV is op zoek naar de innovatiekracht van mkb’ers en start-ups

Nieuwe innovatie- en businesskans voor mkb’ers en start-ups! Namens DSV Global Transport and Logistics opende SynchUp! vandaag een nieuwe challenge. DSV zoekt een slimme oplossing om pallets stabiel te beladen zonder wikkelfolie te gebruiken.

Een uitdagend vraagstuk waarvoor de innovatiekracht van mkb’ers/start-ups/andere creatieve geesten meer dan welkom is. Melissa Viellevoije van DSV vertelt in de video hieronder zelf waar ze naar op zoek zijn. Meer details over de challenge vind je hier, op de website van SynchUp! Daar kan je desgewenst ook vragen stellen.

Deadline

Heb jij een idee? Je hebt tot 31 maart 17:00u de tijd om je pitch met mogelijke oplossing voor deze challenge in te dienen. Waarom je dat zou moeten doen lees je hier!

SynchUp! programma

Uitgangspunt van SynchUp! is de vraag van een grootbedrijf naar een circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van € 10.000 beschikbaar.

Challenge voor wereldwijde impact

Het grootbedrijf met een innovatievraag is deze keer DSV Global Transport and Logistics, vestiging Moerdijk. Zij zijn op zoek naar een slimme oplossing om pallets stabiel te beladen, zonder wikkelfolie te gebruiken. Plastic wikkelfolie is in de gehele logistieke branche nog altijd dé standaardoplossing om dozen stevig op een pallet te plaatsen en vervoeren. Al die miljarden meters plastic vormen een grote vervuilingsbron. DSV zoekt naar een manier om de folie overbodig te maken, zonder dat de oorspronkelijke functie ervan verloren gaat. Een uitdagend vraagstuk waarvoor de innovatiekracht van mkb’ers en start-ups van harte welkom is.

In SynchUp! worden die partijen overigens niet alleen maar samengebracht. Door intensieve begeleiding en het toepassen van bewezen methodieken, maakt SynchUp! de slagingskansen zo groot mogelijk.

Resultaten

SynchUp! is afgeleid van het succesvolle BioVoice project. Daarin zijn sinds 2019 28 biobased/circulaire challenges opengesteld. Het mooie resultaat tot nu toe: 54 concrete samenwerkingstrajecten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. Die partners zijn nu samen aan de slag, sommige nog naar pilotschaal, andere al richting verdere opschaling. Van de eerste SynchUp! challenges – van Philips, Fokker en Vanderlande – zijn eind maart de resultaten bekend.  

Partijen achter SynchUp!

SynchUp! is een initiatief van REWIN. We werken voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.

Neem contact op
Joyce Rikkers

Projectontwikkeling en -uitvoering

j.rikkers@rewin.nl
06-42 21 36 95

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant